Instagram’a Uzun Video Nasıl Yüklenir?

Kullanıcı kitlesini her geçen gün artıran Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı yapabilmenize olanak sunan keyifli bir sosyal medya platformudur. Günlük hayattan kesitlerin yer aldığı Instagram’da aynı zamanda eğitici ve gündeme dair her türlü paylaşımlara ulaşabilmek mümkün. Kadın modadan oyuna, spordan eğitime kadar farklı alanlarda fotoğraf ve videoların yanı sıra özellikle işletme hesapları, hizmet ve ürün tanıtımını Instagram videoları ile etkili şekilde yapabiliyor. Ancak son gelen güncellemelere kadar Instagram hikayeleri 15 sn, Instagram videoları ise 1 dk ile sınırlıydı. Peki Instagram’a uzun video nasıl yüklenir? Instagram hikayede uzun video paylaşma nasıl olur?

Bilindiği üzere Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı konusunda popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar, hesaplarında anılarını, deneyimlerini ve yaratıcılıklarını paylaşmak için Instagram’ı sıklıkla tercih etmektedirler. Ancak, Instagram’ın video paylaşımı konusunda belli sınırlamaları bulunmaktadır. Standart olarak, Instagram’a yüklenen gönderi videolarının süresi 60 saniye ile sınırlıdır. Bu da bazen kullanıcıların daha uzun videolarını paylaşma isteğini engelleyebilir.

Neyse ki, Instagram, kullanıcıların daha uzun videolarını paylaşabilmesi için yeni özellikler sunmaktadır. Bu özellikler sayesinde, artık Instagram’da 60 saniyeden daha uzun videolar yüklemek mümkündür. Bu da kullanıcıların daha kapsamlı içeriklerini paylaşmasına olanak tanır.

Instagram Uzun Video Yükleme

Instagram’a uzun video yüklemek için farklı yöntemler bulunmaktadır. IGTV ve Instagram Hikayeleri gibi özellikler, kullanıcılara daha uzun ve daha kapsamlı içeriklerini paylaşma imkanı sunar. Bu sayede, Instagram kullanıcıları, hesaplarında daha yaratıcı ve ilgi çekici videolar paylaşabilirler. Uzun videolar, kullanıcıların deneyimlerini daha iyi anlatmalarına ve takipçileriyle daha etkileşimli bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olur. Instagram’a uzun video yükleme 2023 işlemi yaparken video paylaşım süresini baz alarak video içeriği hazırlamalı ya da video içeriğinizi parçalara bölerek Instagram’a yüklemelisiniz. 

Örneğin Instagram reels uzun video yükleme işlemi yaparken süre konusunda kısıtlanabilirsiniz. Bu aşamada reels videosu olarak yüklemek istediğiniz içeriği part 1, part 2 şeklinde sıralayarak paylaşım yapabilir ve aynı zamanda takipçilerinizi, içeriğin devamını izlemeye davet edebilirsiniz.

Tavsiye -> Instagram video görüntüleyenleri görme

Instagram Uzun Video Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Uzun videoları Instagram’a yüklemek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri, IGTV adı verilen Instagram’ın uzun video platformudur. IGTV, kullanıcılara 60 saniyeden uzun videolar yüklemelerine olanak tanır. Bu platformda, kullanıcılar videolarını dikey olarak yükleyebilir ve izleyicileriyle paylaşabilir. IGTV, Instagram kullanıcılarının daha uzun ve daha kapsamlı video içerikleri oluşturmasına yardımcı olur.

Diğer bir yöntem ise, Instagram Hikayeleri’nde videoları bölerek paylaşmaktır. Instagram Hikayeleri, kullanıcıların 15 saniyelik videoları ardışık olarak paylaşmalarına olanak tanır. Bu sayede, kullanıcılar daha uzun videolarını parçalara bölerek izleyicileriyle paylaşabilirler. Ancak, bu yöntemde videoların bölünmesi ve ardışık olarak paylaşılması gerektiği için bazı kullanıcılar için zaman alıcı olabilir.

İnstagram 1 Dakikadan Uzun Videolar

Kullanıcı deneyimini artırmak ve kullanıcıların sıkılmadan keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Instagram, video içeriklerini 1 dakikadan uzun tutmamaktadır. Peki Instagram 1 dakikadan uzun videolar yüklemek mümkün mü? 1 dakikadan uzun video paylaşımı yapmak isterseniz içeriğinizi 1 dakikalık videolar şeklinde bölebilir, post paylaşımında böldüğünüz videoları kaydırmalı olarak ekleyerek takipçilerinize uzun video sunma amacına ulaşabilirsiniz.  

Instagram’da 1 Dakikadan Uzun Hikaye Nasıl Paylaşılır?

Instagram hikayede uzun video paylaşma neredeyse her kullanıcının gerçekleştirmek istediği bir işlemdir. Özellikle müzik ve efektli paylaşımlarını takipçilerine ve diğer kullanıcılara hikaye paylaşımı ile ulaştırmak isteyen hesaplar, Instagram’da 1 dakikadan uzun hikaye nasıl paylaşılır? sorusuna yanıt aramaktadır. 

Instagram’ın hikaye özelliği, kullanıcılara kısa ve anlık paylaşımlar yapma imkanı sunmaktadır. Uzun videoları hikaye olarak paylaşmak için ise farklı yöntemler ve uygulamalar kullanılabilmektedir. Ancak, bu durumun Instagram’ın asıl amacı ve hikaye özelliğinin amacıyla biraz çeliştiği söylenebilir. Kullanıcılar, daha uzun videolarını diğer özellikler aracılığıyla paylaşmayı tercih edebilirler.

Tavsiye Hizmet -> Instagram izlenme satın al

Instagram IGTV Video Yükleme

Yüksek çözünürlüklü videolarda, paylaşım sınırı 1 dakika olurken bu süre, daha düşük çözünürlüklerde artabilmektedir. Örneğin Instagram IGTV video yükleme işlemi yaparken videonuz 100 Megabayt (Mb) ise, video süresi 2-3 dakika olsa da videonuzun yüklenmesi mümkündür. Instagram’a 1 saatlik video yükleme konusunda sınırlar olmasına rağmen 1 dakikadan uzun videolarda tek seferde yükleme yapabilmeniz için sizlere sunduğumuz yöntemleri deneyebilirsiniz.