Instagram Kişisel Blog Nasıl Yapılır ?

Günümüzde Facebook, Twitter gibi platformlardan sonra dünyaya açılan bir diğer pencere olan Instagram yayın hayatına başladığı 6 Ekim 2010’dan bu yana hızlı bir ivmelenme göstermiş olup sanal ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelerek kişisel blog kullanımına en uygun oluşumlardan biri haline gelmiştir. Sevgili Barış Manço’nun da bir parçasına ismini verdiği ‘’7’den 77’ye’’ gibi oldukça kullanılır bir hale gelen ‘’Instagram kişisel blog’’ kavramını merak ederek arama motorlarında araştırmalar yapan kullanıcıların olduğunu biliyoruz. Gelin şimdi içeriğimizin devamında bu metni okuma amacınıza hizmet edecek olan ‘’Instagram kişisel blog nasıl yapılır?’’ sorusuna yanıt arayalım.

Kişisel Blog Nedir?

Yazımızın devamında ‘’kişisel blog nedir’’ sorusunun detaylarına değineceğiz. Birkaç kelimeyle özetleyecek olursak ‘’Insta’da kişisel blog ne demek?’’ sorusunun en temel cevabı; bireyin duygu ve düşüncelerini, anlık ruh halini, uğraşı ve çabalarını takipçilerine görsel ve yazılı olarak aktardığı oluşumlardır.

Toplumsal bir bir varlık olan insanoğlunun çevresiyle bir bağ kurması gerekmektedir. Bu noktada da kişisel blog kavramı devreye giriyor. Birey yakın çevresinden başlayıp da dünyanın diğer bir ucuna kadar diğer insanlarla etkileşime girebilme şansına sahip. Nasıl ki dünyaya mâl olmuş sanatçılar, sporcular vb. isimlerin hayatlarına şahit olabiliyorsak ben-sen-o ve diğerleri de gündelik hayatta uğraşa geldiği ilgi alanlarını diğer bireylerle paylaşmak istiyor ve bu eksikliğini de sosyal mecralardan giderebilir. Bu bağı kurmamızı sağlayan Instagram ise bunun en etkili yollarından bir tanesi.

Kişisel Blog Nasıl Olmalıdır?

‘’Kişisel blog nasıl olmalıdır?’’ sorusunun spesifik bir tanımı olmasa da ana hatlarıyla izah edelim; birey öncelikle nasıl bir tema üzerinden takipçileriyle etkileşime geçeceği konusunda karar vermelidir. Akabinde bu ana temayla bağlantılı alt başlıklar belirlenmeli ve bunun üzerine içerik üretmeye başlanmalıdır. ‘’Her insan biriciktir, eşsizdir’’ önermesinden yola çıkacak olursak birey kendi karakteristik özelliklerinden hareketle alt başlıkları gönlünce dallandırıp budaklandırabilir.

Aşağıda ‘’Instagram kişisel blog özellikleri’’ özelinde maddelere yer vereceğiz;

  • Blog tarzı ve tasarımı kargaşadan uzak sade, açık ve anlaşılır olmalıdır.
  • Eğer kişisel blog hesabı görsel içeriklerden ziyade metin paylaşmaya yönelik bir hesap ise ana amaç okuyucuyla samimi ve içten bir bağ kurmak olmalıdır.
  • Bir diğer nokta ise bilgilendirilecek konuda ham bilgi verildikten sonra içeriğe dair öznel yorumunuzu katmanızdır.
  • Bloğunuzdaki bilgilerin yaratıcı, kendinize özgü ve güncel olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Son olarak ise kullanıcıların sizinle iletişime geçebileceği bir iletişim sayfası olmalı ve böylelikle iletişimi her an canlı tutabilesiniz.

Instagram Kişisel Blog Yapma Adımları Neler?

Yazımızın bu aşamasında ‘’Instagram kişisel blog yapma adımları’’nı 7 maddede ele alacağız. Hazırsanız birkaç adım sonra sizin de Instagram’da kişisel bir blogunuz olacak.

  • Öncelikle mevcut bir Instagram hesabınız yoksa baştan oluşturmakla başlayınız (eğer var ise bu aşamayı geçebilirsiniz)
  • Şimdi hesabınızdan profil simgesine tıklayınız.
  • Sayfanın sağ üst köşesindeki üç çizgiye tıklayınız.
  • Buradan ayarlar kısmına geçiniz.
  • Karşınıza çıkan gizlilik bölümünden hesabınızı herkese açık hâle getiriniz.
  • Şimdi ayarlara geri dönüp ‘’profesyonel hesaba geçiş yap” seçeneğine tıklayınız.
  • Ekranda beliren talimatları takip edin. Kişisel blog seçeneğini seçip gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra hesabınız kişisel bloga dönüşecektir.