Instagram Videoları Görüntüleyenleri Görme

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, her geçen gün sayısız video paylaşımına ev sahipliği yapmaktadır. Bu videolar kimi zaman milyonlarca izleyiciye ulaşarak viral olmakta ve paylaşımı yapan kullanıcıyı fenomen hesaplar arasına çıkarmaktadır. Video sahipleri, paylaştıkları videolarla ilgili birçok etkileşime ulaşabilme imkanına sahiptir. Kullanıcılar, yapılan yorum ve beğenileri görerek bunlara geri dönüş sağlayabiliyor. Ancak Instagram kullanıcılarının bir diğer merak ettiği nokta ise Instagram videoları görüntüleyenleri görme konusudur. Peki Instagram video görüntüleyenler görünür mü? Instagram videoları görüntüleyenleri görme mümkün mü? birlikte bakalım.

Instagram Video Görüntüleme Nedir?

Instagram video görüntülenme nedir? sorusuna cevap olarak, videoların aldığı görüntülenme sayısı yanıtını verebiliriz. Instagram’ın 2016 yılında eklediği video görüntüleme özelliği ile kullanıcılar, videolarının görüntülenme alıp almadığını görebilmektedir. Videoların kaç kişi tarafından görüntülendiğini gösteren bu özellik, günümüzde hala ön plandadır. Özellikle videoların izlenme sayıları arttıkça videoların ulaştığı kullanıcı sayısı da aynı oranda artmaktadır. Bu sayede geniş kitlelere ulaşan kullanıcılar, izlenme sayılarının yanı sıra beğeni ve yorum etkileşimi de alabilmektedir. Beğeni ve yorumların kimler tarafından yapıldığı görüntülenebilirken video paylaşımlarında sadece video görüntülenme sayılarını görebilme özelliği bulunuyor. Ancak kullanıcılar, bu özelliğin yanı sıra videomu kimler görüntüledi araştırması yaparak detaylı bilgiye sahip olmak istiyor. 

Instagram Video Görüntüleme İstatistikleri Nasıl Görülür?

Instagram, video ve görsel paylaşımların yoğun olarak yapıldığı bir platformdur. Bu alanda paylaşılacak videolar, post olarak gönderilmenin yanı sıra hikaye, reels video ve IGTV video özellikleri ile kullanıcılarla paylaşılabilir. Yapılan paylaşımlar, izlenme etkileşiminin almasının yanı sıra beğeni, yorum ve kaydedilme etkileşimleri alabilmektedir. Alınan bu etkileşimlere  istatistiksel olarak ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? Peki Instagram video görüntüleme istatistikleri nasıl görülür? Video gönderi istatistikleri için;

  • Öncelikle Instagram uygulaması üzerinden profilinize gelmelisiniz. 
  • Ardından video seçeneğini işaretleyerek bu alanda tüm videolarınız ve izlenme sayıları hakkında bilgilere erişebilirsiniz.
  • Reels videolarınızın görüntülenme istatistiklerine ulaşabilmek içinse profiliniz üzerinden reels seçeneğini işaretlemelisiniz.  
  • Tüm etkileşim istatistiklerine ise gönderi bilgileri bölümünden ulaşabilmeniz mümkün.

Instagram Videoları Görüntüleyenleri Görmek Mümkün Mü?

Paylaşılan videoların kimler tarafından görüntülendiği, kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir. Kullanıcılar, videolarının kimler tarafından izlendiğine ulaşarak daha detaylı bilgilere sahip olmak istiyor. Bu amaçla Instagram video izleyenleri görme hilesi olup olmadığı araştırılmakta ve video görüntüleyenleri görmek için çeşitli yöntemler denenmektedir. Peki Instagram videoları görüntüleyenleri görmek mümkün mü? Bunun için herhangi bir uygulama ya da işlem yapılabilir mi? Öncelikle belirtmeliyiz ki, Instagram çeşitli gönderi istatistiklerini size sunuyor olsa da video görüntüleyenleri görmeniz için henüz bir özellik sunulmadı. Yani paylaştığınız Instagram videoları görüntüleyenleri görmeniz henüz mümkün değil. Sadece, Instagram hikayelerinizin kimler tarafından görüntülendiğini görebilmeniz mümkündür. Bu bilginin ise geçici olduğunu belirtmeliyiz. Bunun dışında video görüntüleyenleri görebileceğinizin garantisini veren hiçbir uygulama ve işleme güvenmemelisiniz.

Instagram Videoları Görüntüleyenleri Görme

Her geçen gün kendini yenileyen ve geliştirmeye devam eden Instagram, günümüzde sunduğu birçok özellik ve güncelleme ile kullanıcılara daha keyifli bir kullanım sunmaktadır. Bu özelliklerden biri de Instagram video görüntülenme sayısı hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz Instagram video görüntülenme hizmetidir. Videolarınızın izlenme alıp almadığını ya da kaç kişi tarafından izlendiğini görebileceğiniz bu özellik ile paylaşımlarınız hakkında fikir sahibi olabilir, yapacağınız paylaşımlara bu istatistikler doğrultusunda karar verebilirsiniz. Ancak bu özelliğin dışında Instagram videoları görüntüleyenleri görme, henüz geçerli olan bir özellik değildir. Bu sebeple videolarınızın kimler tarafından görüntülendiğini görmeniz mümkün değildir.