Instagram Takip İsteği Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram, milyonlarca kullanıcının etkileşimde bulunduğu popüler bir sosyal medya platformudur. Bu platformda bazı kullanıcılar farklı kişiler tarafından takip edilmekten hoşlanırken bazıları sadece tanıdığı kişiler tarafından takip edilmek istemektedir. Bu nedenle, Instagram takip isteği kapatma işlemi önem kazanmaktadır. 

Ayrıca kişisel güvenliğinizi sağlamak ya da paylaşımlarınızı sadece izin verdiğiniz kişiler görsün istiyorsanız, yine hesabınızı gizleyebilirsiniz. Ancak Instagram takip kapatma tamamen mümkün değildir. Bunun yerine hesabınızı gizli hesap olarak ayarlayarak herkesin sizi takip etmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede takip etmek isteyenleri görebilir, isteklerini reddedebilirsiniz. Peki, Instagram takip isteği kapatma nasıl yapılır?

  1. Instagram takip isteklerini kapatma için İlk olarak resmi Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ altta bulunan profil simgesine tıklayarak profil sayfanıza ulaşın.
  3. Sağ üst köşede bulunan üç yatay çizgiye tıklayarak menüyü açın.
  4. Ayarlar sekmesine tıklayarak ayarlar bölümüne gidin.
  5. Bu bölümden Gizlilik ve Güvenlik sekmesine girin.
  6. Biraz aşağıya indikten sonra “Gizli Hesap” bölümünü aktifleştirin.

Bu işlemin ardından istemediğiniz kişiler sizi takip edemeyecektir.

Instagram Takip İsteği Kapatma İşlemi Neden Yapılır?

Instagram da takip isteği kapatma işlemi, farklı sebeplerle yapılır. Kimi kullanıcılar, tanımadıkları kişilerden gelen takip isteklerini engellemek için bu ayarı tercih ederler. Bazen özellikle tanımadığınız kişilerden sürekli takip isteği almak rahatsız edici olabilmektedir. Sadece tanıdığı ya da güvendiği kişilerin kendisini takip etmesini isteyen birçok kullanıcı bulunmaktadır. Ayrıca Kişisel gizliliğinizi korumak için de takip isteğini kapatabilirsiniz.

Tavsiye hizmet : Instagram takipçi satın al

Instagram Takip İsteği Kapatma İşlemi Gerekli Midir?

Instagram takipçi isteği kapatma işlemi tamamen kullanıcının kişisel tercihine bağlıdır. Eğer rahatsız edici takip istekleri alıyorsanız veya sadece belirli kişilerin sizi takip etmesini istiyorsanız bu işlemi yapabilirsiniz. 

Ancak geniş bir kitleye hitap etmek ve daha fazla insanla etkileşimde bulunmak isteyenler için bu seçenek uygun değildir. Yani bu işlem, sizin Instagram’dan beklentilerinize ve kullanım amacınıza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Instagram Takip Isteklerini Toplu Silme Nasıl Yapılır?

Eğer hesabınıza istek atmış birçok kişi varsa ve hepsini tek tek silmek istemiyorsanız, Instagram takip isteklerini toplu silme işlemini yapabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken birkaç adım bulunmaktadır. Bu işlemi yapabilmek için hesabınızın gizli olması gerekmektedir. Ayrıca Instagram’da takip isteği ayarları yapılması gereklidir.

  1. İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapın
  2. Sağ alt kısımda bulunan profil resminize tıklayarak profilinize girin
  3. Ardından sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye tıklayın
  4. Bu ekrandan önce ayarlara, sonrasında güvenlik alanına girin
  5. Açılan sayfada çıkan “Verilere eriş” bölümüne girin.
  6. Sayfanın en altında bulunan “Mevcut Takip İstekleri” yazısına tıklayın.

Açılan bu sayfa üzerinden henüz yanıt vermediğiniz bütün istekleri görebilirsiniz. Bu sayfa üzerinden takip isteklerini kapatma yapabilir ya da size istek atan kişileri detaylı olarak görebilirsiniz.