Instagram Konum Ekleme

Kullanılmaya başlandığı günden itibaren farklı özellikler ve yeniliklerin getirildiği Instagram’da bu özelliklerden biri de Instagram konum ekleme olup, özellikle işletmeler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bir mekanın nerede ve hangi adreste olduğunu gösteren konum, mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla eklenebiliyor. Kullanıcılar arasındaki etkileşimi ve iletişim ağını güçlendiren bu işlemlerde Instagram kullanıcılarının en sık arattığı konulardan biri de Instagram konum oluşturma 2023 işlemleri olmaktadır. 

Instagram’ın Facebook tarafından satın alınması sonrası Instagram olmayan konum ekleme işlemleri için bir Facebook hesabına sahip olunması gereklidir. İki uygulama ortak bir çalışma sistemine sahip olduğundan Instagram paylaşımlarında konum ekleme yaparken kullanılacak konumun, Facebook algoritmasında da olması gereklidir. Instagram’da konum çıkmıyor sorunu ve Instagram kendi konumunu oluşturma işlemleri hakkında detaylar için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Instagram Yeni Konum Ekleme

Instagram uygulamasında bulunduğunuz bir mekanın nerede olduğunu ya da paylaştığınız fotoğrafın nerede çekildiğini eklemek için Instagram konum özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun dışında özellikle Instagram işletme hesapları, müşterilerine doğrudan ulaşabilmeyi kolaylaştırmak için Instagram yeni konum ekleme özelliğini kullanmak istiyor. 

Instagram’da bulunmayan bir konum için yeni konum ekleme işlemi yapılması gereklidir. Bunun için Facebook konum ekleme yapılması ve konumun Facebook üzerinden oluşturulması gerekmektedir. Ortak bir çalışma sistemine sahip olması sebebiyle, Instagramda konum ekleme işlemi için öncelikli koşul, Facebook üzerinden yer ekleme yapılmasıdır.

Tavsiye : Instagram takipçi satın al

Instagram Yeni Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Henüz yeni konum ekleme yapmamış kullanıcılar için bu süreç karmaşık gibi görünse de sadece birkaç adımda Instagram işyeri konum ekleme yapabilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir;

  • Öncelikle Facebook uygulamasına giriş yapınız.
  • Facebook hesabınıza girdikten sonra hesabınız üzerinden bir paylaşım yapmalısınız.
  • Yaptığınız paylaşımın üzerine konum ekleme işlemi için telefon ayarlarından konumunuzu açarak bulunduğunuz konuma yakın yerleri görüntüleyebilirsiniz. 
  • Var olan konumlar içerisinde bulunmayan bir konum eklemek için ‘Özel Yer Oluştur’ seçeneği üzerinden yeni bir konum girebilirsiniz. 
  • Konum ismi ve isteğe bağlı olarak adres ve şehir bilgileri girerek ‘Özel Yeri Kaydet’ seçeneğine tıklayarak yeni bir konum oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz. 
  • Bir sonraki adımda ise Instagram uygulamasına giriş yaparak paylaşımlarınız üzerinde oluşturduğunuz yeni konumu kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Dikkatinizi çekebilir : Telefon Numarası İle Instagram Bulma

Instagram Haritaya Konum Ekleme Nedir?

Instagram konum ekleme genellikle fenomen hesapların sıklıkla kullandığı bir özellik olup fotoğraf ve videolarınızın hangi mekanda ve bölgede paylaşıldığını belirten etiketler olarak tanımlanır. Instagram haritaya konum ekleme işleminde bulunduğunuz konumu diğer kullanıcılara bildirebilir, aynı konumda yapılan diğer paylaşımlara ulaşabilirsiniz. 

Bulunduğu mekanı takipçileri ile paylaşan kullanıcılar, konum hakkında da bilgi sahibi olabilmektedir. Bunun yanı sıra hesabınızın herkese açık olması halinde konum ekleyerek yaptığınız paylaşımlara, o konumu kullanan diğer kullanıcılar da ulaşabilmektedir. Bu sayede hesabınızın görünürlüğünü ve paylaşımlarınızın etkileşim oranlarını hızla artırabilirsiniz.