Telefon Numarası ile Instagram Bulma

Instagram, ilgimizi çeken paylaşımları ve bu paylaşımları yapan profilleri takip ettiğimiz bir mecradır. Bu mecrada tanımadığımız profilleri takip etme imkanımız olduğu gibi tanıdığımız profilleri de telefon numarası ile bulup takibe alabiliyoruz. İşte bu noktada Instagram, geliştirmiş olduğu telefon numarası ile Instagram bulma özelliği sayesinde yakından tanıdığımız ya da telefon numarasına sahip olduğumuz kişileri, Instagram kullandığı takdirde Instagram üzerinden kolaylıkla takibe alabiliyoruz. Peki telefon numarasından Instagram bulma 2023 işlemleri nasıl yapılır? 

Telefon numarasından Instagram hesabı bulma işlemi, çoğu zaman araştırılan bir konudur. Bu konu, özellikle kullanım açısından önem taşır. Telefon numarası ile Instagram profili bulmanın mümkün olup olmadığı ya da nasıl bulunacağı, kullanıcılar tarafından sıklıkla aratılıyor. Telefon numarasıyla bir Instagram hesabını bulmak ve kolayca erişmek için bazı adımları takip etmek gerekmektedir. Telefon numarasından Instagram hesabı bulma işlemini (Android & iPhone) sizler için açıkladık.

Instagram telefon numarası ile hesap bulma yöntemi için, öncelikle hesabın telefon numarasıyla ilişkili olması gerekmektedir. Aynı zamanda Instagram uygulamasında rehbere erişim izni verilmiş olması da önemlidir. Instagram üzerinden arkadaş çevresine erişebilmenin en kolay yöntemi olan telefon numarasından sosyal medya hesabı bulma yöntemi, mobil cihazlardan programsız olarak yapılabilmektedir.

Telefon Numarasından Instagram Hesabı Bulmak İçin Gerekenler

Sayısız kullanıcıya ev sahipliğ yapan Instagram uygulamasında, kendi tanıdığınız insanlara kolayca erişebileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için başta Instagram olmak üzere telefon numarasından sosyal medya hesabı bulma işlemi yapabilirsiniz. Telefon numarasıyla Instagram hesabı bulmak mümkündür, ancak bazı özelliklere ihtiyaç duyulur. Telefon numarası ile Instagram hesap bulma için öncelikle; 

  • Hesabın numara ile kaydedilmiş olması gerekmektedir. 
  • Ardından, bu hesabın sahibinin telefon numarasının rehberinizde kayıtlı olması gerekir. 
  • Son olarak, telefon sahibinin Instagram uygulamasında rehbere erişim izni verilmiş olması gerekmektedir.

Telefon Numarasından Instagram Hesabı Bulma İşlemi Nasıl Yapılır? (Android & iPhone)

Android ya da Iphone cihazlardan Instagram işlemi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın ve profil simgesine tıklayın. 
  • Ardından menüye girin ve “Kişileri Takip Et” seçeneğine tıklayarak “Kişiler” kısmına geçin. 
  • Bazı telefonlarda Instagram uygulamasının rehbere erişim izni isteyip istemediğinizi sorduğu bir pencere çıkabilir, bu durumda izin vermeniz gerekmektedir. 
  • Bu izin verildikten sonra, rehberinizde kayıtlı olan Instagram hesapları listelenecek ve istediğiniz kişiye kolayca ulaşabileceksiniz. 

Rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerin Instagram hesaplarını doğrudan eklemek ise maalesef mümkün değildir.

Tavsiye : Instagram takipçi satın al

Telefon Numarası İle Kişi Nasıl Bulunur?

Telefon numarasıyla bir Instagram hesabı bulabilmek kullanıcıya kolaylık sağlarken bu hesabın telefon numarasıyla ilişkili olması gerekmektedir. Ayrıca, bu kişinin sizin rehberinizde kayıtlı olması da gerekli olup rehberinizde bulunmayan kullanıcıların Instagram hesaplarını, telefon üzerinden doğrudan bulabilmeniz mümkün değildir. 

Instagram arama bölümünde sadece kullanıcı adı ve isimle arama yapabilmekte olup rehberinizle ise yalnızca numarası bulunan kişileri arayabilirsiniz. Bu aramayı yapmak için;

  • Profil simgesine tıklayarak sağ alt köşedeki menüye girin ve “Kişileri Takip Et”e tıklayın. 
  • Ardından “Kişiler” seçeneğine tıklayın. 
  • Eğer kişilere erişim izniyle ilgili bir soruyla karşılaşırsanız, bu izni vermeniz gerekmektedir.

 Bu şekilde, rehberinizi Instagram ile bağlamış olursunuz ve rehberinizde kayıtlı olan Instagram hesapları karşınıza çıkar. 

Telefon numarasıyla Instagram hesabı bulma işleminde, kişinin telefon numarasını öncelikle rehberinize kaydetmeniz gerekmektedir. Ardından, Instagram hesabınızı rehberinizle eşleştirerek kayıtlı olan telefon numaralarına ait Instagram hesaplarını görebilirsiniz. Ancak, eğer rehberinizde kayıtlı olan bir kişi Instagram hesabını o numara ile açmadıysa, bu yöntemle bulamazsınız.

Telefon numarasından Instagram hesabı bulma işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Profil sekmesine giderek profilinizi açın.
  • “Profil Düzenle” ve “Profil Paylaş” sekmelerinin yanında bulunan profil ve artı işaretli simgeye tıklayın.
  • “Yeni İnsanları Keşfet” seçeneğinin yanında yer alan “Tümünü Göster” butonuna tıklayın.
  • Buradan “Rehberine Bağlan” seçeneğini işaretleyerek rehberinize kaydettiğiniz telefon numarasından Instagram hesabını bulabilirsiniz.

Rehberinize kaydettiğiniz telefon numarasından telefon numarasından Instagram bulma 2023 işlemi için, Instagram hesabınızı rehberinizle bağlamanız gerekmektedir. Rehberinizde yer alan telefon numaralarına sahip olan kişilerin Instagram profillerini “Keşfet” bölümünde görebilirsiniz. Ancak, bir kişinin Instagram hesabı yoksa, onu telefon numarasıyla bulmanız kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle, telefon numarasıyla Instagram hesabı bulma işlemi yalnızca rehberinizde kayıtlı olan kişiler için geçerlidir.