Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır ?

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip Instagram, kullanıcılara keyifli bir kullanım imkanı sunuyor. Aynı zamanda ücretsiz olan bu uygulama, kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren geniş kullanıcı kitlesine ulaşmış durumda. Ancak açılan ve hali hazırda kullanımda olan Instagram hesabınızı, çeşitli sebeplerle görüntülenmesini ve erişimini durdurmak isteyebilirsiniz. Bu durumda hesap kapatmak yerine en çok kullanılan işlem Instagram hesabı dondurmak oluyor. Peki Instagram hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram hesabınızı sadece birkaç adımda dondurabileceğinizi ve daha sonra istediğiniz bir zamanda tekrar kullanıma açabileceğinizi biliyor musunuz? Hesabınızı tamamen kapatmak yerine geçici bir süreliğine Instagram dondurma işlemi yapmak, fikir değiştirdiğiniz takdirde size, profilinize tekrar erişme imkanı sunar. 

Instagram geçici dondurma işlemleri sonrasında hesabınızın görünürlüğü ortadan kalkar ve profiliniz diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez. Bunun için dilerseniz Instagram hesap dondurma linki 2023 kullanabilir, dilerseniz hesap ayarlarınızdan hesabınızı dondurabileceğiniz adımları gerçekleştirerek mobil ya da masaüstü cihazınızdan dondurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Insta dondurmak veya profilinizi tekrar kullanıma açma hakkında detaylar için yazımızı inceleyebilirsiniz.  

İnstagram Hesap Dondurma Linki Güncel (2023)

Instagram geçici kapatma olarak da bilinen geçici Instagram dondurma, bazı durumlarda kullanıcıların tercih ettiği işlemlerdir. Hesap kullanımını kısıtlamak, fotoğraf ve beğenilerinin görüntülenmesini kapatmak ve diğer kullanıcıların aramalarında karşılarına çıkmamak amacıyla kullanıcılar Instagram geçici hesap dondurma işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu işlemleri Instagram profil ayarları bölümünden gerçekleştirebileceğiniz gibi Instagram dondurma linki üzerinden de birkaç adımda gerçekleştirebilirsiniz. Instagram hesap dondurma linki güncel 2023 işlemlerinde yapmanız gereken sadece linke tıklamak ve sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girmek olacaktır. 

> Instagram Hesap Dondurma Linki için tıklayınız.

Mobil Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Günümüzde Instagram başta olmak üzere tüm sosyal medya platformları ve çeşitli dijital işlemler, mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır. Kullanım kolaylığı sağlanmakla birlikte hızlı ve pratik işlemler vaat eden mobil kullanımda Instagram profilinize giriş yapabileceğiniz gibi mobil Instagram hesap dondurma işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Peki telefondan Instagram dondurma işlemleri nasıl yapılır?;

  • Öncelikle mobil cihazınızdan Instagram uygulamasına giriş yapınız.
  • Profil sekmesinden profilinize ulaşarak sayfanın üst bölümünde yer alan üç çizgiye tıklayınız.
  • Aşağıda açılan sekmelerden ‘ayarlar ve gizlilik’ seçeneğine tıklayınız.
  • Karşınıza açılan sayfada en üst bölümde yer alan Hesaplar Merkezi sekmesini açınız.
  • Ardından sırasıyla Kişisel Detaylar > Hesap Sahipliği ve Kontrolü > Dondurma veya silme adımlarını takip ediniz.
  • Son aşamada dondurmak istediğiniz hesabınızı seçerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 

Tavsiye : Instagram engelleyenleri görme

Bilgisayar Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasına dilerseniz mobil cihazlarınızdan dilerseniz masaüstü cihazlarınızdan giriş yaparak profilinize ulaşabilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü ile tüm cihazlarda profesyonel olarak kullanılabilen Instagram’da hesap dondurma işlemi de masaüstü cihazlardan gerçekleştirilebiliyor. Mobil Instagram hesap dondurma işlemi ile aynı adımları takip ederek bilgisayardan hesap dondurma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Genel olarak ele alındığında masaüstü cihazlardan Instagram hesabı dondurma işlemi aşağıdaki gibidir;

  • Masaüstü cihazınızdan tarayıcınıza giriniz ve Instagram uygulamasını açınız.
  • Giriş bilgilerinizi ilgili alana yazarak profilinize giriniz.
  • Profil sayfanızı açtıktan sonra sayfa üzerinde yer alan ‘Ayarlar’ logosuna tıklayınız.
  • Ardından Ayarlar ve Gizlilik > Hesap Merkezi > Kişisel Detaylar > Hesap Sahipliği Kontrolü adımlarını takip ediniz. 
  • Hesap Sahipliği Kontrolü sayfası üzerinden gerekli işlemleri yaparak hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. 

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Açılır ?

Instagram dondurma açma işlemi için herhangi bir program kullanmanıza gerek yoktur. Instagram dondurma geçici işlemler kadar pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz hesabı yeniden açma işlemlerinde yapmanız gereken tek şey standart bir şekilde uygulamaya giriş yapmak olacaktır. Instagram giriş ekranı üzerinde bulunan bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girdikten sonra hesabınızı sorunsuz şekilde yeniden açabilmeniz mümkündür.