Instagram Engelleyenleri Görme

Günümüzün en keyifli sosyal medya mecralarından biri hiç kuşkusuz Instagram’dır. Kullanıcıya sunduğu ve her geçen gün geliştirdiği özellikler ile kullanıcı deneyimini giderek artıran Instagram’da artık birçok işlem yapılabiliyor ve merak edilen sorulara cevap bulunabiliyor. Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de Instagram’da beni engelleyenleri nasıl görebilirim? olmaktadır. Bilindiği üzere kullanıcılar, çeşitli sebeplerle engellediği kişileri, Instagram engellenen hesapları görme listesinde görebiliyor. 

Ancak varsa eğer sizi engelleyen birden fazla kişinin görüntülendiği Instagram engelleyenleri görme listesi henüz Instagram’da bulunmuyor. Bunun yerine sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi Instagram arama bölümünde aratarak sizi engelleyip engellemediğiniz anlayabilirsiniz. Engellenip engellenmediğinizden emin olmak içinse mobil cihazlarınızdan ya da bilgisayarlarınızdan bazı adımları takip ederek sizi engelleyen kullanıcıları görebilmeniz mümkün.

Instagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Instagram uygulamasında takipleştiğiniz kullanıcıların profillerini ve paylaşımlarını görmemeye başlamak, engellendiğiniz şüphesini oluşturabilir. Bu noktada beni engelleyenleri görme işlemi yapmak istiyorsanız deneyebileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. İnstagram’da engelleyenleri görme ücretsiz işlemler sayesinde Instagram’da engellenip engellenmediğinizi anlayabilir ya da kimler tarafından engellendiğinizi görüntüleyebilirsiniz. 

Öncelikle takipleştiğiniz ya da profili açık olan ve düzenli olarak ziyaret ettiğiniz bir profili artık görüntüleyemiyorsanız bu hesabın kullanıcı adını Instagram arama bölümünde aratabilirsiniz. Arattığınız kişinin bir Instagram hesabı olduğunu biliyor ancak aramalarda görüntüleyemiyorsanız sizi engellediğini anlayabilirsiniz.

Uygulamasız Olarak Beni Engelleyeni Görebilir Miyim?

Günümüzde kullanıcılar Instagram’da bulunmayan bazı özelliklere, çeşitli uygulamalar ile ulaşabiliyor. Ancak bu uygulamaların birçoğu, güvenilirlik noktasında soru işaretleri yaratabiliyor. Bu sebeple kullanıcılar, uygulamasız olarak beni engelleyenleri görebilir miyim? konusunda araştırma yapmaktadır. Elbette birkaç yöntem ile Instagram engelleyenleri görme programsız işlemler yapabilirsiniz. Üstelik bu işlemlerde hesabınız herhangi bir sorunla karşılaşmaz. İnstagram’da engelleyenleri görme uygulaması olmadan ister mobil cihazınızdan isterseniz bilgisayardan sizi engelleyen kişilerin kim olduğunu bulabilirsiniz. 

Tavsiye İçerik : Instagram takip etmeyenleri görme

Mobil Cihazlar Üzerinden Engellendiğini Kontrol Etme

Neredeyse her Instagram kullanıcısı, Instagram hesabına mobil cihazları ile giriş yapmaktadır. Bu kapsamda mobil cihazlar üzerinden engellendiğinizi kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Instagram uygulamasını henüz indirmediyseniz cihazınıza uygulamayı indirip uygulama üzerinden giriş yapınız.
  • Instagram uygulamasının alt bölümünde yer alan arama tuşuna tıklayarak arama bölümüne geliniz.
  • Bu bölümde sizi engellediğinizi düşündüğünüz kişinin kullanıcı adını arama bölümüne yazınız.
  • Görüntülemede herhangi bir sorun bulunmuyorsa kişi, sizi engellememiştir.
  • Ancak profil herhangi bir şekilde görünmüyorsa sizi engellediğini düşünebilirsiniz.
  • Buna ek olarak karşılıklı takipleştiğiniz halde artık kişinin hesabı gizli ve sadece profilini görüntülüyor, paylaşımlarına ulaşamıyorsanız ‘soft block’ yani engelleyip engeli kaldırma işlemi yapılmıştır.

Bilgisayar Üzerinden Engellendiğini Kontrol Etme

Mobil cihazların dışında bilgisayarlarınız üzerinden Instagram uygulamasına giriş yaparak birkaç adımda engellendiğinizi kontrol edebilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir;

  • Öncelikle ‘gizli sekme’ açmalı ve araştırmanıza gizli sekmeden devam etmelisiniz. Çerezlerin silinmesi için bu işlem gereklidir.
  • Bir sonraki adımda arama motoruna Instagram ve kullanıcı adını belirterek arama yapabilirsiniz. Bunun için www.instagram.com/ yazdıktan hemen sonra kişinin kullanıcı adını belirterek hesap kontrolü yapabilmeniz mümkün.
  • Eğer kişi, sizin hesabınızdan görüntülenmiyor ancak normal şartlarda bir hesaba sahip ise bu bölümde görüntülenecektir. Görüntülediğiniz kullanıcıya kendi hesabınızdan ulaşamıyorsanız karşı tarafın sizi engellediğini anlayabilirsiniz.

Instagram’da Beni Engelleyenin Engelini Kaldırabilir Miyim?

Instagram kullanıcıları, çeşitli sebeplerle birbirini engelleyebilmektedir. Eğer herhangi bir kullanıcıyı engelleyen kişi siz iseniz, yaptığınız engel işlemini daha sonra kaldırabilirsiniz. Bunun için ayarlardan engellenenler listesini görüntüleyerek engellediğiniz kişilere ulaşabilirsiniz. Ancak bunun dışında bazı kullanıcılar ‘instagram’da beni engelleyenlerin engelini kaldırma’ araştırması yapıyor ya da ‘Instagram’da beni engelleyenin engelini kaldırabilir miyim?’ sorusuna cevap arıyor. Karşı tarafın sizi engelleme durumunda bu engel durumunu kendi hesabınızdan kaldırmanız mümkün değildir.