Instagram’da Takip Etmeyenleri Nasıl Görebilirim?

Sosyal medya mecraları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan olan Instagram için sadece takipçi satın al ya da beğeni satın al gibi hizmetler bulunmuyor. Bu tarz mecralarda isterseniz takipçi listenizden çıkanları da saptayabiliyorsunuz.

Önceden bu işlemi tek tek kontrol ederek yapabilmekteydiniz. Ancak yeni uygulamalar sayesinde bu işlemi zahmetsiz ve zamandan kazanarak yapabilirsiniz.

Instagram’da takip etmeyenleri görmek hemen hemen herkesin merak ettiği bir durumdur. Telefonunuza indireceğiniz bazı uygulamalar sayesinde hem takip etmeyenleri görmek konusunda merakınızı giderecek hem de profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini veya sizi engelleyenleri belirleyebileceksiniz.

Instagram takip etmeyenler tespit etme

Her sosyal medya kullanıcısı Instagram’da takip etmeyenleri nasıl görebilirim? sorusuna çözüm aramaktaydı. Şu anda hem IOS hem de Android telefonlara yönelik uygulamalar geliştirilerek bu sorunuzun cevabını ortaya çıkaracak sonuçlar yakalanmaktadır.

Ancak bu işlemlerinizde hesap güvenliğinizi sağlamak için indireceğiniz programları da iyi seçmeniz gerekir. Mağazalardan programları indirirken öncelikle kullanıcı yorumlarını ve programı geliştiren firmanın cevaplarını okumalısınız.

Çok sayıda program Instagram’da takipten çıkanlar ile birlikte en fazla beğeni, yorum, izlenme, profil ziyareti gibi birçok merak edilen de belirlenebilmektedir.

Instagram’da takipçi sayısı bazı hesaplar için önemli bir konu olabilir. Eğer çok sayıda bir takipçi kaybı yaşanıyorsa bu aşamada Instagram takipçi satın al işlemi veya instagram takipçi hilesi yöntemlerine başvurulabilir.  

Instagram’da takip etmeyenleri görmeye izin veren uygulama seçenekleri arasında birden fazla uygulama vardır. Bunlardan bazıları sadece IOS/Android uyumlu olabileceği gibi bazıları da her iki kullanımda da uyumlu olabilmektedir.

Inmaster

Sadece takipçi yönünden değil beğeni veya görüntüleme olarak da size bilgiler verir. Bu uygulama;

·        Geri takip etmeyenleri,

·        Takipçi listenizden çıkanları,

·        Hikayelerinizi görüntülemeyenleri,

·        Gönderilerinizi hiç beğenmemiş olanları,

·        Sizi engelleyenleri,

·        Gönderilerinize en çok beğeniyi kimin attığını belirlemektedir.

Reporters Pro 

Daha çok analiz yapma üzerine dayalı bir uygulamadır. Hesabınızı takip etmeyip profilinizi ziyaret edenleri gösterebilmektedir. Ayrıca profil hesabınızın analizini yaparak sizi kimin engellediği, takip etmeyip hikayelerinizi kimin görüntülediğini de saptayabilmektedir.

Follower Analyzer

Eğer çok fazla takipçiye sahip bir hesabınız varsa yeni takipçileri saptayabilmekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda kullanacağınız Follower Analyzer;

 ·         Yeni takipçileri saptar.

·         En çok etkileşim alan/izlenen gönderilerinizi belirler.

·         Hiç yorum veya beğeni yapmayan takipçileri belirler.

·         En çok etiket alan takipçileri gösterir.

Follow Meter

Takipten çıkanları belirleyen bu uygulama ayrıca profilinizi takip etmese de hesabınıza sürekli ziyaret yapanları da belirler. Etkileşimi fazla olan gönderilerinizi de bu programla belirleyebilirsiniz.

Follow Cop

Sahte takipçileri belirlemek noktasında en fazla tercih edilen uygulamalar arasındadır. Şu anda Android uygulaması bulunuyor. Takipten çıkanlar, en çok beğeni ve yorumları da belirliyor. Bu uygulama 3 ayrı hesap için de kullanılabilmektedir.

Unfollow For 

Sizi takip etmeyenleri belirler. Ayrıca çoklu seçeneklerde takipten çıkma veya takip etme işlemleriniz için de kullanabilirsiniz.

Programsız Takipten Çıkanları Bulma

Instagram’da yeni takipçileri veya takipten çıkanları belirlemek için uygulamalar kullanılıyor. Ancak takipten çıkanları görmek için kullandığınız yöntemi programsız olarak yapmak isterseniz basit birkaç işlemle bunu sağlayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan masaüstü bilgisayarda Instagram hesabını ve bir Excel dosyası açmanız olacaktır. Hesabınızı açtıktan sonra Excel dosyasında “Takip Eden Hesaplar” ve “Takip Ettiğim Hesaplar” olarak iki sütun oluşturuyorsunuz.

1.  Instagram ayarlarına giriş yaparak buradan ‘Gizlilik ve Güvenlik’ sekmesinden Hesap Verilerini Görüntüle’ seçeneğine tıklayın.

2.      Seni Takip Eden Hesaplar ve Takip Ettiğin Hesaplar bölümlerini sırasıyla açacaksınız. Her birinde liste açıldıktan sonra listeyi kopyalayıp Excel dosyasında uygun olan sütuna yapıştıracaksınız. (Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir seçeneği kullanılacak)

3.      İki ayrı liste yan yana düzenli bir hale gelecek. Takip edilen ve takipçi sütunlarını seçiyoruz ardından Giriş sekmesi tıklanır, sırasıyla Koşullu Biçimlendirme > Hücre Vurgulama Kuralları > Yinelenen Değerler seçilir.

4.  Son kısımda Takip Ettiğim Hesaplar sütun listesinde beyaz kalan kısımdaki hesaplar sizi takip etmeyenleri, Takip Eden Hesaplar sütununda beyaz kalan hesaplar ise sizin takip etmeyip sizi takipte olan hesapları gösterir.