Instagram’ın En Popüler Hashtagleri

Sosyal medya uygulamalarından bazılarında kullanılan etiketler, gönderinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Hashtag adıyla bildiğimiz etiketler Instagram’da çok daha fazla tercih edilir. En popüler hashtagler ise gönderi içeriğine göre değişebilir. En genel kullanımda ise; tbt, instagood, cute, love, happy, beautiful, photooftheday gibi kelimeler bulunur. 

Hashtag nedir? 

Sosyal medya uygulamalarında gönderinin öne çıkması adına kelimenin başına “#” işareti konularak yapılır. Bundaki amaç o etiket üzerinden yapılan gönderi aramalarında daha fazla kişiye ulaşmaktır. Instagram’da profiliniz herkese açıksa ve gönderilerinizi etiket kullanmadan yayınlıyorsanız hedef kitleye ulaşması daha zor olabilir. Ancak gönderiyle uyumlu ve popüler hashtag kullanımıyla birlikte gönderi istenen etkileşimi kısa sürede alır. Üstelik Instagram’da yakın bir dönemde etiket takibi de başladığından dolayı hashtag kullanımıyla birlikte gönderinizin beğeni, yorum ve etkileşim sayısını artırabilirsiniz. 

Doğru ve Etkili hashtag kullanımı

Hashtag kullanılan gönderiler, kullanılmayan gönderilere göre daha fazla etkileşime sahiptir. Ancak burada doğru bir hedef ve hashtag ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Gönderinizden farklı olan bir etiket kullanımı, beklediğiniz beğeni ve etkileşimi getirmeyebilir. 

Hashtag başında mutlaka # işareti olmalı ve birden fazla kelime varsa aralarında boşluk olmamalı. 

Etiket kullanımında çok abartıya da kaçmamalısınız. Instagram’da gönderilerde 30, hkayelerde ise 10 etiket sınırlaması vardır. Ancak bunun tamamını doldurmak zorunda değilsiniz. Etkili ve doğru etiketler işinize yarayacaktır. Öte yandan çok fazla etiket kullandığınızı düşünecek olursak bu durumun gönderinin ulaştığı kişilerde olumsuz bir izlenim yaratacağını da söyleyebiliriz. 

Popüler Hashtag Seçimi nasıl yapılır?

En çok kullanılan ve ulaştığı kitlenin fazla olduğu etiketleri bazı programlar aracılığıyla yapabilirsiniz. Ya da gönderi analizi yaparak kullanılan hashtaglerin kaç kişiye ulaştığına da bakabilirsiniz. Her iki yöntem de popüler etiket kullanımını belirlemek için tercih edilebilir. Bununla birlikte bu süreç güncellenebilir. Yani sosyal medyada trendler değiştiği gibi bunlarda kullanılan etiketler de sürekli olarak değişebilir. Kullanılan popüler etiket takibini sürekli olarak takip etmeli ve gönderilerinizde kullanmalısınız. 

Instagram’da en çok kullanılan hashtag’ler nasıl bulunur?

Gönderiler üzerinden etiketleri kontrol ederek popüler hashtagleri bulmak istemezseniz hashtag bulma programlarını deneyebilirsiniz. Top Tags, AutoHash, Leetags, TagsFinder gibi etiket bulma programlarında farklı yöntemlerle en iyi etiketlere ulaşabilirsiniz. Farklı yöntemler olarak ise kimisinde kullanacağınız fotoğrafı yüklemenizle ona en uygun etiket seçeneği sunulur. Bir başkasında ise belirlediğiniz kategoriler üzerinden etiketleri karşınıza çıkarır. Kelime yazarak da ilgili en iyi etkileşim sağlayan etiketlere de ulaşabilmektesiniz. 

Hashtag’lerin Performansına Göz Atın!

Sosyal medyada gönderilerinizi çok fazla kişiye ulaştırmak adına instagram beğeni hilesi gibi yöntemler dışında etiket kullanımıyla da etikeşimi artırabilirsiniz. İlk aşamada Instagram beğeni satın al, takipçi al gibi yöntemler elbette etkili olacaktır. Ancak ilerleyen aşamalarda gönderilerin en doğru hedefe ulaşabilmesi açısından bu yöntemin yanında hashtag performanslarını takip ederek en iyi etiketleri de kullanabilirsiniz. 

Etiket performansı için bahsedilen programlardan yardım alabilirsiniz. Buna ek olarak ise kullanılan etiketlerin sayfasına giderek ne kadar kişinin kullandığı sayısına ulaşabilirsiniz. Buradaki gönderiler üzerinden de bir performans değerlendirmesi yapabilirsiniz. 

2022’de Popüler Hale Gelecek Türkçe Hashtag’leri

Instagram’da değişen kullanıcı deneyimiyle birlikte çok çeşitli özellikler geldi. Hikaye, IG TV, Reels, canlı yayın gibi özelliklerle ile artık fotoğraf ve videolar dışında uzun kolaj videolar, program yayınları gibi birçok etkinlik gerçekleştirilebiliyor. instagram izlenme satın al yöntemler dışında bu özelliklerdeki içeriklerinizde etiket kullanarak etkileşimi artırabilirsiniz. 

Etiket kısmının etki ettiği bir diğer özellik ise Keşfet bölümü. Bu bölüm üzerinden etkileşim artırmak çok basittir. Bunun için ise etkili bir hashtag kullanımı gerekir. Keşfet bölümünde yer almak ya da gönderilerinizde etkileşimi artırmak için Türkçe hashtagler ile yereldeki kitlenize ulaşabilirsiniz. Bu etiketlere başlıca olarak; kesfet, kesfetteyiz, komik, kesfettengelenler, games, komikmontaj gibi etiketler örnek gösterilebilir. 

 Instagram En Popüler 25 Hashtag Listesi

Geçmişten günümüze kadar instagramda en çok kullanılan hashtagler; 

  1. #cat
  2. #funny
  3. #sunrise
  4. #instagood
  5. #love 
  6. #petstagram
  7. #cute
  8. #follow
  9. #fashion
  10. #style
  11. #breakfast
  12. #foodpic
  13. #travel
  14. #road
  15. #summer
  16. #igtravel
  17. #streetphoto
  18. #photographer
  19. #bff
  20. #bf
  21. #tbt
  22. #pretty
  23. #sunshine
  24. #sky
  25. #instasummer.