Instagram’da Yasaklanan Etiketler Nelerdir?

Instagram uygulamasında çoğu kişi, paylaşım yaparken etiket kullanmaktadır. Ancak Instagram, kullanılan bu etiketlerin bir kısmını engelledi. Hesabınız sürekli engel durumuna düşüyor ve kısıtlama yaşıyor ise bunun sebebi instagram yasaklı hashtag  kullanımı olabilir. Bu sebeple paylaşım yaparken altına eklemek istediğiniz etiketleri ( hashtag ) kontrol etmeniz önemlidir. Aksi durumda hesabınız engellenme riski ve hatta kapanma riski ile karşı karşıya kalabilir. Peki hesabınızı riske atacak Instagram’da yasaklanan etiketler nelerdir?

Instagram 2022 Yasaklı Etiketler Listesi

Yasaklanan etiketler, geçici ya da kalıcı olarak yasaklanabilmekte. Bu sebeple Yasaklı Hashtag listesi düzenli olarak değişmektedir. Hesabınızı riske atacak paylaşımlardan uzak durmak için bu listeyi takip etmeniz önemlidir. Peki son dönemde eklenen etiketlerin yer aldığı Instagram 2022 yasaklı etiketler listesi içerisinde hangi hashtagler bulunmakta?

#alone , #always , #brain , #babe , #bikinibody , #curvygirls , #costumes , #desk , #dm , #date , #elevator , #girlsonly , #hawks , #ice , #instasports , #kissing , #kansas , #loseweight , #master , #milf , #mileycyrus , #models , #nudity , #overnight , #parties , #prettygirl , #ravens , #single , #snap , #teen , #valentinesday , #youngmodel

Instagram Neden Etiketleri Banlıyor?

Instagram’ın etiketleri banlamasının temel sebebi, diğer kullanıcıların talepleri olmaktadır. Diğer kullanıcıların talepleri doğrultusunda uygunsuz içerik yayınlanan etiketler banlanır. Sakıncalı içeriklerin paylaşıldığı etiketler, gelen yoğun şikayetler sonucunda Instagram tarafından fark edilerek banlanır. Yasaklı etiketler listesine giren bu etikler, sadece yasaklanmış hali ile risk teşkil eder. Etiketlerin çeşitli şekilde dönüştürülerek kullanılması bir sorun yaratmaz.

Instagram Yasaklı Etiket Nasıl Bulunur?

Instagram uygulamasında günümüzde yaklaşık 114 bin yasaklanmış etiket bulunmaktadır. Ancak bu yasaklanan etiketlerin otomatik gösterilmesini sağlayan bir uygulama bulunmaz. Bunun yerine kullanmak istediğiniz etiketlerin yasaklı olup olmadığını manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Instagram yasaklı etiketler listesinde, kullanmak istediğiniz alana ait etiketlerin var olup olmadığına bakarak etiket tercihi yapmanız mümkün. Bu sayede hesabınızın engel durumuyla karşılaşmaz.

Sosyal medya paneli için >> SMM Panel

Instagram’da Yasaklı Etiket Kullanırsak Ne Olur?

Birçok Instagram kullanıcısı, yasaklı etiketlerin farkında değil. Bu durum sonucunda kullanıcılar farkında olmadan engel yemekte ve hatta hesaplarının kapanma riski bulunmakta. Instagramda yasaklı hashtag kullanımı, hesap için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bunların başında, hesaba gelen kısıtlamalar gösterilebilir. Ancak sürekli kullanılan yasaklı etiketler, hesabın kapatılmasına dahi sebep olabilir. Bunun yanı sıra yasaklı hashtag, gönderide kullanılan diğer etiketleri de etkisiz hale getirir. Bu sebeple etiket kullanımına dikkat etmeniz önemlidir.  

İnstagram yasaklı etiketler (hashtagler) nasıl tespit edilir?

Instagram yasaklanan etiketler, düzenli olarak değişmektedir. O sene içerisinde yasaklı listesine eklenen etiket, diğer sene kaldırılabilir. Bu sebeple bu etiketlerin tespiti konusunda kullanıcıların aklında soru işareti bulunabilir. Ancak oldukça pratik bir çözüm ile yasaklı etiket tespiti yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle;

  • Instagram sayfanızda keşfet bölümüne gelmelisiniz. 
  • Ardından yukarıda bulunan ‘büyüteç’ yani arama bölümüne tıklamalısınız.
  • Kullanmak istediğiniz etiketi bu bölüme yazınız.
  • Yazdığınız etiket, bu arama bölümünde görünmüyorsa yasaklanmış olma ihtimali yüksektir.

Yasaklı Etiketlerden Nasıl Kaçınılır?

Instagram yasaklı etiketlerden kaçınmanın en önemli koşulu, yasaklı etiket takibi yapmaktır. Instagram keşfet bölümünde pratik şekilde yapabileceğiniz bu tespitin yanı sıra 2022 yasaklı etiket listesi içeriğini inceleyerek birçok yasaklanmış etiketi toplu olarak görüntüleyebilirsiniz. 

“Instagram’da Yasaklanan Etiketler Nelerdir?” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.