Instagram Paylaşım Saatleri

Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, her yaştan kullanıcının keyifli zaman geçirdiği sosyal medya platformudur. Bu platformda kişisel hesaplar başta olmak üzere işletme hesapları da yer almakta olup her gün neredeyse sayısız paylaşım yapılıyor. Yapılan paylaşımlar kimi zaman belli bir kitle ile sınırlı kalırken kimi zaman binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor ve yüksek sayılarda etkileşim ile öne çıkıyor. Bu paylaşımların sayısız kullanıcıya ulaşabilme potansiyelini etkileyen en önemli konuların başında Instagram paylaşım saatleri geliyor. Bilindiği üzere Instagram kullanımı haftanın belirli günlerinde ya da günün belirli saatlerinde daha yoğun olmaktadır. Bu saat aralığını yakalayarak paylaşım yaptığınız takdirde beklediğiniz etkileşim trafiğine ulaşabilirsiniz. Peki 2022 Instagram paylaşım saatleri nedir? Sosyal medya paylaşım saatleri neden dikkate alınmalı?

Sosyal Medya Paylaşım Saatleri Nasıl Olmalı?

Instagram kişisel hesaplar, bu platform üzerinde takipçilerinin etkileşimine sunmak üzere çeşitli konularda paylaşım yapabiliyor. Kişisel hesapların yanı sıra işletme hesaplarına da ev sahipliği yapan Instagram’da, yapılan paylaşımların keşfete düşmesi halinde gönderiler daha fazla kullanıcıya ulaşma imkanı sağlıyor. Paylaşımların keşfete düşecek potansiyele ulaşması için kullanıcı trafiğinin yoğun olduğu saatler seçilmelidir. Sosyal medya paylaşım saatleri incelendiğinde genel olarak öğleden sonra yapılan paylaşımların sabah yapılan paylaşımlara oranla daha fazla etkileşim aldığı görülür. Hatta akşam 19.00 sonrası yapılan paylaşımların daha fazla kullanıcıya ulaşma potansiyeli bulunur. Elbette bu saat aralıkları kişisel ya da işletme hesapları için farklı olabiliyor. Bunun dışında ülkeler arası değişen doğru paylaşım saatleri için Instagram paylaşım saatleri Türkiye zaman aralıkları ve günlerini öğrenmeniz önemlidir.

Instagram da Paylaşım Yapmak için Doğru Günler

Günlük vaktimizin neredeyse önemli bir kısmını geçirdiğimiz Instagram’da, her gün birçok paylaşım yapılıyor. Ancak bu paylaşımların bir bölümü karşımıza çıkarken birçoğu sayfamıza düşmez. Bunun en önemli sebebi, Instagram’ın yoğun olarak kullanılmadığı zaman aralığında yapılan paylaşımların yeterli etkileşime ulaşamaması ve buna bağlı olarak görünürlüğünün düşmesidir. Ancak siz, emek vererek hazırladığınız ve daha fazla kullanıcıya ulaşmasını istediğiniz paylaşımlarınız için stratejik olarak ilerleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken paylaşımlarınız için en doğru günleri belirlemek olacak. Elbette bu günler, dönemsel olarak değişiklik göstereceğinden sabit bir gün ve günler verilemiyor. Ancak elde edilen verilere göre çarşamba, perşembe ve cuma günleri, Instagram’ın yoğun olarak kullanıldığı günler olması, bu günlerde yapılan paylaşımların görünürlüğünün yüksek olmasını sağlar.

Instagram’da Paylaşım Yapmak İçin Günler ve Saatler

Fotoğraf ve videoların anlık olarak paylaşıldığı bu uygulamada, fotoğraf ve videolar da kendi içlerinde farklı türlere ayrılır. Örneğin videonuzun hikaye olarak paylaşacağınız gibi reels videosu şeklinde hazırlayarak profilinizde kalıcı olarak tutabilirsiniz. Fotoğraf, hikaye, reels videosunun yanı sıra IGTV video ve canlı yayın açarak takipçilerinize farklı yollardan ulaşabilmeniz mümkün. Elbette bu paylaşımlar için de ideal gün ve saatler farklılık gösterebiliyor. Bunun için Instagram reels paylaşım saatleri gibi paylaşıma özgü uygun saat ve gün aralıklarını öğrenebilir, bu zamanlarda paylaşımlarınıza ağırlık verebilirsiniz. 

Pazartesi Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Haftanın birinci günü yani başlangıcı olan pazartesi, yeni iş günün öğle arasında en yoğun Instagram kullanımına ulaşır. Bu sebeple pazartesi günü saat 12.00’da yapılan Instagram paylaşımlarının keşfete düşebilme ihtimali yükselir.

Salı Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Salı günü paylaşım saatleri diğer günlere nazaran sabah vakitleri olmaktadır. Özellikle sabah 8 – 9  arası Instagram kullanımı yoğun olup bu kullanım sabah 09.00’da zirveye ulaşır. Salı günü paylaşım yapmayı düşünen hesapların paylaşımlarını bu saat aralığına çekmesi önemli bir avantaj yaratacaktır.

Çarşamba Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Çarşamba günü, Instagram’ın en yoğun olarak kullanıldığı günlerden biridir. Bu gün içerisinde yapılan paylaşımların yüksek etkileşim alma potansiyeli yüksektir. Buna rağmen çarşamba günü paylaşım saatleri içerisinde özellikle 11.00, tercih edilmesi önerilen paylaşım zamanıdır.

Perşembe Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Bir önceki gün ile aynı kullanım yoğunluğuna sahip perşembe, haftanın orta günlerinden biri olup genellikle kullanıcıların en sık zaman geçirdiği günlerden biridir. Perşembe günü paylaşım saati ise çarşamba gününde olduğu gibi genellikle 11.00 olarak öne çıkar.

Cuma Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Son çalışma günü olan cuma günü Instagram kullanımı genellikle öğleden önceye kaymış durumda. Sabah saatlerinin dışında öğlen vakti de Instagram paylaşımları için uygun bir zaman aralığıdır. Bu sebeple cuma günü Instagram paylaşım saatlerinin genellikle 07.00 ve 14.00 aralığında olduğunu belirtebiliriz.

Cumartesi Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Hafta içi paylaşım günlerinin aksine hafta sonu etkileşim olarak daha düşük kalabilmektedir. Hafta sonu Instagram paylaşım saatleri cumartesi ve pazar farklı olmakla birlikte cumartesi günü paylaşım saati 09.00 olarak belirlenmiştir.

Pazar Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Haftanın son günü olan pazar gününde genellikle güne öğleden sonra başlanması sebebiyle Instagram paylaşım saatleri öğleden sonraya kaymış durumda. Genel olarak pazar günü öğlen sonrası akşama kadar etkileşim yoğunluğu devam edebiliyor. Bu sebeple pazar günü Instagram paylaşım saati aktif olarak 12.00 – 20.00 arasıdır. 

Instagram Etkileşimini Artırmak İçin Paylaşım Saatleri Neden Önemlidir?

Sayısız kullanıcı kitlesine ev sahipliği yapan Instagram’da, kişisel hesapların yanı sıra işletme hesapları ve kurumsal hesaplarda yer alır. Her bir kişisel hesap, kurum veya işletme, farklı sektörlerde ve alanlarda paylaşım yapabiliyor. Yoğun paylaşım trafiğinin yer aldığı Instagram’da, paylaşımlarınızın öne çıkması ve bu rekabet ortamında bir adım öne geçmek için stratejik ilerlemek önemlidir. Bu sebeple Instagram’ın en aktif olduğu saatler

 belirlenerek paylaşım yapılması; görünürlüğü, marka imajını, etkileşimleri ve dolayısıyla kazancı etkiler. Eğer video içerik ağırlıklı paylaşım yapan bir hesabınız mevcut ise reels paylaşım saatleri belirleyerek reels videolarınızın keşfete düşmesini ve daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.