Instagram Nasıl Güncellenir?

Kullandığımız birçok uygulamada olduğu gibi popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’da belli dönemlerde yeni özellik ve gelişmeler sağlamaktadır. Çağa ayak uydurmak ve yeni olandan geri kalmamak için bu güncellemeleri takip etmek, güncelleme gelmesi durumunda uygulamayı güncellemek önemlidir. 

Son yıllarda birden fazla uygulama ve sosyal medya platformu kullanan kişiler, instagram güncellemeleri ve diğer güncelleme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirmektedir. Fakat bu yazımızda otomatik güncelleme seçeneğini tercih etmeyenlerin Instagram uygulamasının yeni sürümünü kullanmak için nasıl güncelleyeceğinden bahsedeceğiz.,

Cihazınızda kullandığınız işletim sistemine göre uygulama mağazasına giderek güncelleme sayfasından Instagram seçeneğini işaretleyip güncellemenizi gerçekleştirebilmeniz mümkün. Elbette bu işlemler Android, IOS ve Windows bilgisayarlar arasında birkaç ufak farklılık oluşturabiliyor. Instagram nasıl güncellenir? instagram mesaj güncelleme nasıl yapılır?

Android İçin Instagram Güncelleme

Instagram hesabı nasıl güncellenir konusunda henüz bir bilgisi olmayan Android kullanıcılarının, birkaç adımda Instagram hesaplarını güncellemesi mümkün. Peki Android için instagram güncelleme nasıl yapılır;

  • Öncelikle Play Store uygulamasını açmalısınız.
  • Ardından sol üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayarak ayarlar sekmesine ulaşın.
  • Uygulamalarım ve oyunlarım seçeneğine tıklayarak cihazınızda yüklü olan uygulamalara ulaşın ve bu uygulamalar arasında Instagram’ı seçin.
  • Açtığınız Instagram uygulaması sayfasında ‘güncelle’ kutucuğuna tıklayarak güncellemenizi başlatabilirsiniz. 

IOS İçin Instagram Güncelleme

Android cihazların yanı sıra dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemi IOS olmaktadır. IOS işletim sisteminin kullanıldığı cihazlarda, instagram yeni güncelleme nasıl yapılır merak edenler için güncelleme adımlarını aşağıdan takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle App Store uygulamasını açmanız gerekmektedir.
  • Daha sonra sağ üst köşede yer alan ‘güncellemeler’ seçeneğine tıklayın. Halihazırda bir güncelleme bulunuyorsa bu buton üzerinde kırmızı bir ikon görebilirsiniz. 
  • Uygulamalar arasında Instagram seçeneğinin yanında yer alan ‘güncelle’ düğmesine dokunarak güncellemeyi başlatabilirsiniz. 

Güncellemeler sayfasında Instagram uygulaması görünmüyorsa yeni bir güncelleme gelmemesi sebebiyle olabilir. Emin olmak için sayfayı kaydırıp yenileyerek herhangi bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Windows Bilgisayarlarda Instagram Güncelleme

Mobil cihazların yanı sıra Instagram, Windows bilgisayarlarda da kullanılabilmektedir. Elbette güncelleme işlemi, mobil cihazlara göre ufak bir farklılık gösterebilir. Bilgisayar üzerinden Instagram yeni güncelleme nasıl yapılır? sorusu sıklıkla aratılıyor. Windows bilgisayar üzerinden Instagram güncelleme yapabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle bilgisayarınızda Microsoft Store açmalısınız.
  • Eğer henüz yüklü değilse Microsoft Store ile Instagram uygulamasını indirebilirsiniz. 
  • İndirilmiş olan Instagram uygulamasını güncellemek için sayfa üzerinde Instagram seçeneğinin yanında bulunan ‘Güncelle’ butonuna tıklamalısınız.

Instagram’ı Güncellemek Neden Önemli?

Kullanıcılara sunulmak üzere hazırlanan uygulamalar, ilk tasarlandığı ve kullanıma sunulduğu haliyle kalmıyor. Piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren sürekli olarak geliştirilen uygulamalar, yeni sürümlerinin kullanılması amacıyla kullanıcılara güncelleme olarak gönderilir. Peki Instagram’ı güncellemek neden önemli? Güncellenmeyen Instagram ve diğer uygulamalar, bazı eksiklik ve sorunları beraberinde getirebiliyor. Özellikle uygulamayı güncelleyen diğer kullanıcıların sahip olduğu gelişmeler, sizde görünmeyebilir. Instagram’ın son haline sahip olmak ve gelişmiş haliyle kullanabilmek için siz de birkaç adımda uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.