Instagram Mesaj Gelmesini Engelleme, DM Kapatma

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, keyifli zaman geçirmek ve paylaşım yapmanın yanı sıra diğer kullanıcılar ile anlık mesajlaşabilme özelliği sunuyor. Instagram DM özelliği neredeyse tüm kullanıcılar tarafından kullanılıyor olsa da bazen Instagram’da mesaj istekleri kapatma işlemi gerekebiliyor. Kullanıcılar özellikle tanımadığı kullanıcılar tarafından mesaj almak istemiyor. İşte bu noktada Instagram mesaj gelmesini engelleme, DM kapatma özelliği sayesinde tanımadığınız kullanıcılardan gelen mesajları kapatabilmeniz mümkün. DM kapatma yolu ile mesajlarınızı kapatabilir ve böylece mesaj gönderimlerini sınırlayabilirsiniz. Peki Instagram mesaj gelmesini engellemenin yolları nelerdir? birlikte bakalım;

Instagram’da Mesaj Gelmesini Engellemenin Yolları

Instagram DM kutusuna gün içinde birçok mesaj gelebiliyor. Bu mesaj sayısı, popüler hesaplarda oldukça fazla olmakla birlikte çoğu zaman mesajlar istenmeyen içeriklerden oluşabiliyor. Bu sebeple kullanıcılar çoğu zaman mesaj kutusunu kapatmayı tercih ediyor. Ancak bu işlem, diğer gelen mesajları da sınırlayabileceğinden sizi rahatsız eden kullanıcıları engellemeniz, ilk yöntem olacaktır. Sizi rahatsız eden kişilerden mesaj gelmesini istemiyorsanız bu adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir..
  • Daha sonra mesaj gönderiminden rahatsız olduğunuz kullanıcının profiline girmelisiniz.
  • Profiline girdiğiniz kullanıcının sağ üst köşesinde görünen üç noktaya tıklayıp çıkan seçeneklerden ‘engelle’ seçeneğini işaretlemelisiniz. 
  • Bu sayede engellenen kişi artık profilinizi göremez ve size mesaj gönderemez.

Eğer çok takipçili hesaba sahipseniz ve tek tek engelleyerek çözüm yoluna ulaşamıyorsanız çözümünüz dm kutusunu mesajlara kapatmak olacaktır. Peki dm mesaj gelmeyi kapatma nasıl yapılıyor? Bunun çözümü maddeler şeklinde şu şekildedir:

  • İlk olarak İnstagram profilinize giriş yapıp sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklamanız gerekecektir.
  • Üç çizgiye tıkladıktan sonra çıkan seçeneklerden ayarlara giriniz.
  • Ardından ayarlar bölümünde “Bildirimler” seçeneği üzerine gelerek yapabileceğiniz farklı görevde ayarları görüntüleyebilirsiniz.
  • Bildirimler menüsündeki direkt mesajlar bölümüne geldiğinizde karşınıza iki seçenek çıkar. 
  • Bu seçenekler direkt mesaj almanıza olanak sağlayan “açık” veya “kapalı” seçenekleridir. Eğer mesaj gelmesini engellemek istiyorsanız kapalı seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Birkaç adımda halledilebilen Instagram mesaj gelmesini engelleme yolları sayesinde istenmeyen kullanıcılardan mesaj gelmesininin önüne geçebilirsiniz.

Bununla birlikte mesaj istekleri görünmüyor sorunu yaşayan kullanıcılar için Instagram mesaj istekleri açma özelliği de yine aynı adımlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu ayarları tekrarlayarak dm kutunuzu yeniden herkese açık hale getirebilirsiniz.

Tavsiye hizmet : Instagram takipçi satın al

Instagram Dm Kapatma Ne İşe Yarar?

Özellikle çok sayıda takipçisi olan kullanıcılar için Instagram DM kapatma özelliği önemli bir işe yaramaktadır. Peki bu özellik nedir? Instagram dm kapatma kullanıcılardan gelen istenmeyen mesajları engellemek için yapılan ayardır. Ayarlar kısmından yaptığınız dm kapatma işlemini istediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz. Instagram takip etmeyenlerin mesaj atmasını engelleme işlemi ilgili ayarları yaparak sadece takipçi listenizde olan kişilerden mesaj alabilirsiniz. 

Instagram’da Gönderilen Mesajlar Kalıcı mı?

Instagram’da gönderilen mesajların kalıcı olup olmadığı, kullanıcılar tarafından sıklıkla soruluyor. Diğer birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Instagram dm özelliğinde kullanılan mesajlarınızı silmediğiniz müddetçe mesajlarınız görünürlüğünü korumaya devam eder lakin mesajları sildiğiniz zaman bir daha görülmez. Buna ek olarak kaybolan mesaj özelliği sayesinde attığınız ya da size gelen mesajlar otomatik olarak silinir ve bir daha görülmez.  

Instagram’da Mesaj Gönderemiyorum?

Instagram’da mesaj gönderemiyor olmanın birden fazla nedeni olabilir. Ancak en temel ve ilk akla gelen sebep, mesaj atmak istediğiniz kişinin sizi engellemesi olabilir. Bunun dışında bir diğer sebep, mesaj atmak istediğiniz kullanıcının kendi hesabını dondurması olabilir. Bunu dışında mesajlarınızın görüntülenmediğini düşünüyorsanız karşı taraf dm kapatma işlemi yapmış olabilir.