Instagram Mavi Tik Nasıl Satın Alınır? 2023 Güncel

Instagram mavi tik almak için kaç takipçi gerekir? sorusu son yıllara kadar en çok araştırılan konu iken Meta Şirketleri CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı hamle ile artık Instagram mavi tik alma şartları değişmiş gibi görünüyor. Elon Musk’ın Twitter’da mavi tiki ücretli olarak verme adımından sonra benzer bir adım Instagram uygulaması içinde geldi. Facebook ve Instagram için çatı şirket olan Meta Şirketleri, Instagram için hazırladığı yeni abonelik sistemi ile mavi tik özelliğini kullanıcılara ücretli olarak sunacağını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte Instagram mavi tik nasıl satın alınır? 2023 güncel işlemlerin nasıl olacağı merak edilmeye başlandı.

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram mavi tik özelliği, kullanıcılar için önemli bir ayrıcalığı ifade etmektedir. Mavi tik nedir? ya da mavi tik ne işe yarar? Kısaca mavi tik, doğrulanmış hesapları ifade eder. Bu hesaplar, Instagram algoritması tarafından onaylanmış sahte olmayan hesaplara verilen bir özelliktir. Kullanıcı adının hemen yanında bulunan mavi renkli tik sayesinde ünlü ve popüler hesaplar daha kolay bulunabilmektedir. Aynı isimde çok sayıda sahte hesabın ortaya çıktığı göz önüne alındığında, mavi tik bulunan Instagram hesapları, diğer hesaplar arasından ayrılma avantajına sahiptir. Bu avantajdan yararlanmak ve mavi tik almış popüler bir hesap haline gelmek isteyen kullanıcılar, Instagram mavi tik nasıl alınır? sorusunu araştırmaya başlamış durumda. 

Son yıllara kadar belli takipçi sayısına ulaşmış hesaplara verilen mavi tik, artık belli bir ücret karşılığı verilebiliyor. Bunun için hazırlanan yeni abonelik sistemi ile yüksek sayıda takipçiye sahip olma şartı kaldırıldı. Instagram mavi tik satın alma işlemleri için gerekli kriterler aşağıdaki gibidir;

  • Kullanıcı adı ile devlet tarafından verilen kimlik belgelerinin uyuşma zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Bir diğer kriter, Instagram profil fotoğrafında kişinin kendi suratının gözükeceği fotoğrafın yer almasıdır.

Bu kriterlere uyulduğu takdirde verilen ödemeler ile Instagram mavi tik alma mümkün hale gelecek.

Tavsiye İçerik : Instagram’da Takipçi Nasıl Arttırılır?

Instagram’da Paralı Mavi Tik Dönemi

Ücretli mavi tik uygulaması Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ardından tüm dünyadaki kullanıcılara sunulacağı açıklandı. Paralı mavi tik dönemi hakkında henüz yeterince bilginin paylaşılmamış olsa da kullanıcıları şimdiden heyecanlandırmış durumda. Mavi tik almış tanınmış hesap haline gelmek için Instagram mavi tik hilesi gibi araştırmalara gerek kalmadan aylık olarak verilecek ödemeler ile mavi tik özelliğinin avantajlarından yararlanabilmek mümkün. 

Instagram paralı mavi tik konusunda merak edilen bir diğer konu ise bu işlemlerden kimlerin yararlanabileceği olmaktadır. Ücretli olan bu işlemlerde herhangi bir takipçi sayısı kriteri olmamakla birlikte sahte olmayan her hesap, ücretli mavi tik işlemlerinden yararlanabilir.

Instagram Mavi Tik Ücreti 2023

Dünyaca ünlü popüler sosyal medya uygulamasında mavi tik almış hesaplar, popülerlik gibi önemli bir ayrıcalığa sahiptir. Bu ayrıcalıktan herkesin yararlanabilmesine fırsat sunan ücretli mavi tik işlemleri ile birlikte Instagram mavi tik ücreti 2023 güncel rakamlar merak edilmeye başlandı. Yapılan açıklamaya göre Instagram mavi tik fiyat web ve IOS için farklı rakamlardadır. Instagram mavi tik fiyatı web için 11.99 dolar olurken IOS cihazlar için bu fiyat 14.99 olarak açıklanmıştır.