Instagram Kişi Önerileri Nasıl Kapatılır ?

Fotoğraf, video ve mesajlaşma gibi anlık paylaşım yapabilmenizi sağlayan Instagram, en keyifli sosyal medya uygulamaları arasında öne çıkar. Kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren birbirinden farklı özellikleri ile kullanıcılara kolaylık sunmaktadır. Bu özelliklerden biri de Instagram hesap önerileri olmaktadır. Instagram algoritması, paylaşımlarınıza, takip ettiklerinize ve beğendiğiniz gönderilere göre size uygun olan ve size hitap edecek kişileri, öneri listesi halinde sizlere sunar. Ancak çoğu kullanıcı, bu özellikten memnun değil. Kullanıcıların birçoğu kişi önerileri özelliğini durdurmak ya da Rehber Kişi Önerilerini Kapatma işlemini tercih eder. Peki Instagram kişi önerileri nasıl kapatılır? ya da Instagram önerilen kişileri silme nasıl yapılır? Bu konuda merak ettiğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladık.

Instagram’da Önerilenleri Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Birçok sosyal medya uygulaması algoritmasının ortak özelliği, kullanıcının ilgisini çekebilecek gönderi ve kişileri önerilenler olarak sunmaktır. Instagram algoritması da bu kapsamda kullanıcıların telefon bilgilerini kullanarak önerilen listesi hazırlar. Instagram Hesabımı Önerilen Hesaplardan Nasıl Çıkartabilirim? sorusuna yanıt arayanlar için Instagram’da önerilenleri kapatma işleminin nasıl yapılacağından bahsedelim. Telefon ve özellikle rehber bilgisini kullanan Instagram algoritmasında herhangi bir sebepten instagram arkadaş önerileri kapatma isteyebilirsiniz. Bunun için öncelikle hesabınızın telefon rehberi ile bağlantısını kesmelisiniz. Telefon rehberi ile Instagram hesabınızın bağlantısını kesebilmek için;

  • Telefonunuzdan Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize gelerek sağ üst köşede yer alan ayarlar bölümüne tıklayınız.
  • Ayarlar bölümünden ‘kişiler’i seçiniz.
  • Bu bölümde size sunulan önerilenleri kaldırabilir ya da önerilen listesini açabilirsiniz.

Instagramda Rehberdeki Kişi Önerilerini Kapatma

Instagram, size daha iyi hizmet verebilmek ve ilginizi çekebilecek bağlantıları kurabilmeniz için rehberinizi kullanarak size bir önerilenler listesi hazırlar. Fakat çoğu kullanıcı, Instagramda rehberdeki kişi önerilerini kapatmayı tercih ediyor. Bunun için Instagram profiliniz üzerinden ayarlar sekmesine gelerek kişiler bölümüne girilir. ‘Kişileri Bul/ Keşfet’  ekranından ‘rehbere bağlanıldı’ kısmına tıklayarak bağlantı kesilir. Bu sayede rehber-Instagram arasındaki bağlantı kesildiğinden önerilenler listesi kaldırılmış olur.

Instagramda Facebook Kişi Önerilerini Kapatma

Sosyal medya hesaplarınızı birbiriyle bağlantılı olarak kullanabileceğiniz gibi bu bağlantıyı keserek her bir hesabınızı daha özel hale getirebilirsiniz. Bu kapsamda Instagramda Facebook kişi önerilerini kapatma işlemini gerçekleştirerek Facebook arkadaş önerilerini kaldırabilirsiniz. Facebook önerilenleri kapatma, rehberdeki kişi önerilerini kapatma ile aynıdır. Bu alandan Facebook sekmesine tıklayarak bağlantıyı kesebilmeniz mümkün.

Instagram’da Aramalardan Kaynaklı Kişi Önerileri Kapatma

Instagram arama bölümünde ilginizi çekebilecek ya da aramak istediğiniz birçok etiket, yerler ya da hesaplara ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte yeniden arama bölümüne geldiğiniz zaman önceki yaptığınız aramalara göre popüler hesap önerileri karşınıza çıkar. Peki Instagram’da aramalardan kaynaklı kişi önerileri kapatma nasıl yapılır? Arama bölümünde karşınıza çıkan önerilen hesapları silmek için önerilen hesapların yanında yer alan çarpı ( x ) işaretine tıklamalısınız. Android telefonlarda ise önerilen hesapların üzerinde yer alan üç noktaya tıklayarak karşınıza açılan seçenekler arasında ‘sil’ seçeneğine tıklayarak aramalardan kaynaklı önerileri kapatabilmeniz mümkün.

Iphone’de Instagram Kişi Önerilerini Silme

Sosyal medya kullanıcıları, hesaplarını kullanırken tanıyor olabilecekleri kişiler listesini görmek istemeyebiliyor. Bu önerilenlerden rahatsız olan Iphone kullanıcıları, tanıyor olabileceğiniz kişileri gizleme özelliğini kullanarak bu listeyi kaldırabiliyor. Iphone kullanıcıları için Instagram önerilen kişiler kapatma işlemi için;

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Kalp simgesine yani bildirimler bölümüne tıklayın.
  • Bu kısımda yer alan sen ve takip seçeneklerinden ‘sen’ bölümünü açın.
  • Sekmenin alt bölümünde önerilenler listesi yer alacaktır.
  • Listede yer alan kullanıcıların yanında bulunan çarpı işaretine tıklayarak Instagram kişi önerileri kaldırma işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Android’de Android Kişi Önerilerini Silme

Instagram uygulamasında çeşitli işlemler, android ve ıphone cihazlarda farklılık gösterebiliyor. Ancak Iphone uygulamasında yapılan kişi önerileri silme işlemi, android cihazlarda da geçerlidir. Bu sebeple yukarıda belirtilen adımları, android cihazınız üzerinden gerçekleştirebilir ve Instagram benzer hesap Önerileri kapatma işlemini tamamlayabilirsiniz. Android üzerinde yapılan işlemlerde, Iphone cihazlardan farklı olarak önerilen kişi isminin yanında çarpı bulunmaz. Bunu yerine isim yanında yer alan üç noktaya tıklayabilir ve silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.