Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmaya devam eden Instagram, kurulduğu günden bu yana birçok özellik geliştirmiştir. Son dönemin en çok adını duyurmuş olan Instagram özelliği ise Instagram kaybolan mesaj modu olmaktadır. Peki Instagram kaybolan mesaj modu nedir, nasıl yapılır? Öncelikle bu özelliğin amacından bahsedebiliriz. Bilindiği üzere Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı ile ön plana çıkıyor olsa da Instagram üzerinden mesajlaşma, oldukça sık kullanılan bir iletişim türüdür. Bu mesajlaşma alanında gizli kalınması istenen konuşmalar gerçekleşiyor ise kaybolan mesaj modu aktif hale getirilebilir. Yoğun olarak kullanılan Instagram DM alanında, gizli kalmasını istediğiniz ya da düzenli olarak silme işlemi yapmak istemediğiniz durumlarda Instagram kaybolan mesaj özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Çalışır?

Instagram günümüzde, 1 milyar aktif kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır. Her gün sayısız paylaşımın yapıldığı bu uygulamada yine sayısız mesaj trafiği söz konusudur. Bu mesajlaşma trafiği içerisinde kullanıcılar, geçmiş konuşmaların düzenli olarak temizlenmesini isteyebiliyor. Özellikle uzun mesaj geçmişinde ya da birden fazla kişiyle yapılan görüşmelerde kullanıcılar, Instagramda kaybolan mesaj modu özelliğini kullanmaktadır. Bu özellik, basit bir işlem ile çalışma prensibine sahiptir. Ekstra bir aplikasyon gerektirmez. Instagram DM kutunuzdan, mesajlaşların gizli kalmasını istediğiniz bir sohbet kutusunu açarak bu alan üzerinden yapacağınız işlem ile Instagram gizli mesaj modu aktif hale getirilebilir. 

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır?

Yoğun olarak kullanılan kaybolan mesajlar özelliği, birçok soruyu da beraberinde getirmiştir. Kaybolan mesaj modu nedir? ya da Instagram kaybolan mesaj modu nasıl açılır? gibi sorular son dönemde oldukça merak edilmektedir. Bu özelliği aktif hale getirmek oldukça basit olup herhangi bir uygulama olmadan tek tıkla gerçekleştirilebilmekte. Instagram kaybolan mesaj modunu aktif hale getirmek için;

  • Öncelikle Instagram hesabınızın DM bölümünü açmalısınız. 
  • Mesajlarınızın bulunduğu sayfada yer alan sohbetler arasında, mesajlarını gizlemek istediğiniz bir sohbet kutusunu açınız. 
  • Açtığınız sohbet kutusunda ekrana basılı tutup yukarı doğru kaydırmaya başladığınızda ‘kaybolan mesaj modunu açmak için yukarı kaydır’ ibaresi çıkar. 
  • Yukarı kaydırdığınızda ise kaybolan mesaj modu aktifleşir. 

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kapatılır?

Kimi kullanıcılar bu özelliği yanlışlıkla da aktif hale getirebilmektedir. Instagram, bu yüzden oldukça kolay işlemle açma kapama işlemini geliştirmiştir. Kaybolan mesajı bir anda yanlışlıkla aktif hale getirdiniz ve kaybolan mesaj modu nasıl kapatılır bilmiyorsanız, çok basit iki üç işlem ile anında özelliği kapatabilirsiniz. Aktif hale getirdiğiniz kaybolan mesaj özelliği kapatmak isterseniz yine uygulama üzerinden işlemlerinizi gerçekleştireceksiniz. Instagram kaybolan mesaj modu kapatma işlemi için öncelikle uygulamayı açın ve sırasıyla şu işlemleri uygulayın;

  • Sağ üst köşede yer alan Direct Messages (DM) bölümüne tıklayın,
  • Hangi sohbette bu özelliği kapatmak istiyorsanız o sohbeti açın,
  • Daha önce bu özelliği aktif hale getirirken yaptığınız gibi, sohbet ekranına basılı tutarak aşağıdan yukarı doğru kaydırın.
  • Bu işlem sonrasında Instagram kaybolan mesaj modu geri alma işlemini tamamlamış oluyorsunuz. 

Bu işlemlerde dikkat etmeniz gereken bir nokta da şudur, aktif hale getirdiğiniz Instagram kaybolan mesaj modu karşı taraf bilgilendirmesi yapar. Özelliği açtığınız anda karşı tarafa modun aktif hale getirildiği bildirimi gider. 

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Ekran Görüntüsü Alma

Instagram’ın geliştirdiği kaybolan mesaj uygulaması, fazla mesaj geçmişi istemeyen ya da kimi yazışmaların saklı kalmasını, birikmesini istemeyenler için geliştirilmiştir. Bireysel kullanıcılar kadar günlük yüzlerce mesaj alan kurumsal hesaplar da bu özellikle DM kutularında okuyamadıkları mesajlara öncelik verebilmektedir. Genel olarak gizli kalınması istenen mesajlara yönelik bir işlem olduğundan bu özellik aktif hale getirildiğinde ekran görüntüsü alırsanız karşı tarafa bu yönde bildirim gidecektir. 

Instagram Kaybolan Mesaj Modundaki Mesajı Şikayet Edebilir Miyim?

Kaybolan mesaj modu karşı taraf için ve sizin için koruyucu bir özelliktir. Bu özelliği kullandığınız sohbetlerde eğer Instagram Topluluk Kurallarına aykırı bir içerik varsa bunu kaybolan mesaj tarihinden 15 gün sonraya kadar şikayet edebilirsiniz.