Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Instagram, kişisel hesapların yanı sıra milyonlarca işletme hesabına da ev sahipliği yapmaktadır. Kişisel hesaplardan biraz daha farklı bir kullanıma sahip işletme hesapları, bu uygulama üzerinden hizmet ve ürün sunmak isteyen firmalar tarafından tercih edilmektedir. Peki Instagram işletme hesabı nasıl açılır? Instagram işletme hesabı yönetimi markalara ne gibi ayrıcalıklar sunar? Sadece birkaç işlem ile Instagram’da işletme hesabınızı oluşturabilmeniz mümkün. Bu işlemler Instagram profiliniz üzerinden gerçekleştirilebilmekte olup işletme bilgilerinizi de girdikten sonra kullanıma ve satış işlemi gerçekleştirmeye hazır hale gelir.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Günümüzde 1 milyar ve üzeri aktif kullanıcı kitlesine hitap eden Instagram’da siz de hesabınızı popüler hale getirebilir, ürün ve hizmetlerinizi daha geniş çapta kullanıcı kitlesine tanıtabilir ve bu popülerliğinizi kazanca dönüştürebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan, markanızı, ürün ve hizmetlerinizi kazanca dönüştürebilmenizi sağlayacak bir işletme hesabıdır. İşletme hesabı nedir? nasıl kullanılır? gibi birçok soru, firmalar tarafından oldukça merak ediliyor. Instagram işletme hesabı; ürün ve hizmetler adına içerik üretimi yapan, iletişim bilgilerine yer verebilen, fiyat bilgilendirmesi yapabilen ve hesap üzerinden doğrudan satış yapabilen hesaplardır. 

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Kullanımı ile birlikte birçok avantajı da beraberinde getiren işletme hesapları, birkaç adımda ücretsiz olarak açılabilmektedir. Bunun için var olan bir Instagram hesabınızı işletme hesabına dönüştürerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Paylaşımlar ve kullanıcı istatistikleri hakkında birçok veriye ulaşabilmenize imkan sunan bu hesap türü, profesyonel şekilde yürütüldüğünde marka imajını ve satış potansiyelini önemli ölçüde artırır. Peki Instagram ticari hesap nasıl açılır?;

Instagram Profilinize Giriş Yapın

İşletme hesabına geçebilmek için bir Instagram hesabınızın olması gerekli. Bunun için uygulamayı indirmeli ve henüz bir Instagram hesabınız yok ise yeni hesap oluşturmalısınız. Ya da var olan Instagram hesabınıza uygulama üzerinden giriş yapabilirsiniz. Mobil cihazlar, bu tür işlemler için son derece kolay ve işlevseldir. 

Hesap Sayfanızı Açın

Mobil cihazınız üzerinden uygulamayı açtıktan ve hesabınıza giriş yaptıktan sonra;

  • Ekranın sağ alt bölümünde yer alan profil simgesine tıklamalı ve profil sayfanızı açmalısınız. 
  • Ardından sağ üst köşede yer alan dişli çark simgesine tıklayarak ayarlar seçeneğine gelmelisiniz. 
  • Ayarlar bölümüne geldikten sonra ise hesap seçeneğine gelerek hesap sayfanızı açmanız gerekiyor.

Profesyonel Hesaba Geçiş Yap Seçeneğini İşaretleyin

Hesap sayfasını açtıktan sonra işletme hesabına geçiş yapabilmek için sayfanın en alt kısmında bulunan ‘profesyonel hesaba geçiş yap’ seçeneğini işaretlemelisiniz. Bu seçimden sonra karşınıza kapsamlı bir bilgilendirme metni çıkacaktır. Instagram tarafından hazırlanmış bu metni okuduktan sonra onaylayabilir ve işletme hesabınıza geçiş yapabilirsiniz. 

Instagram İşletmeniz İle İlgili Detayları Belirtin

İşletme hesabına geçiş yaptıktan sonra Instagram işletme hesabı geliştirme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda karşınıza çıkacak ilk işlem bir kategori ve hesap türü belirlemek olacaktır. Ne yaptığını ve kullanıcılara ne sunacağını belirten seçenekler arasından size en uygun olanı işaretleyebilirsiniz. Ardından hesabınızı içerik üretici mi yoksa işletme olarak mı kullanmak istediğiniz diğer seçenekten belirtebilir ve bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. 

Kullanıcılar tarafından en çok merak edilen bir diğer konu da Instagram işletme hesabını normale çevirme işlemlerinin mümkün olup olmadığıdır. Profesyonel hesaba çevirdiğiniz profilinizi, yine aynı adımları takip ederek yeniden kişisel hesaba dönüştürebilirsiniz. Elbette bu dönüşüm sırasında işletme hesabına ait istatistikler silinmektedir.

Instagram İşletme Hesabının Avantajları Nelerdir?

Kişisel hesaplardan farklı olarak Instagram işletme hesabı özellikleri daha kapsamlıdır. Gönderi ve kullanıcı deneyimi noktasında birçok veriye ulaşılabilmesini sağlayan işletme hesaplarında birçok avantaj da işletme hesaplarına sunulmaktadır. Bu avantajlar arasında öne çıkanlar;

  • Bireysel hesaplarda reklam oluşturma işlemi gerçekleştirilemiyor iken işletme hesabınız ile Instagram işletme hesabı reklam verme mümkündür.
  • Ürün ve hizmet satışı gerçekleştirecek markalar için kullanıcı etkileşimlerinin hangi yönde olduğu son derece önemlidir. Bu kapsamda işletme hesapları, gönderi ve kullanıcı istatistikleri sunarak işletmenin doğru bir strateji ile yönetim gerçekleştirmesini sağlar.
  • Bir analiz aracı bulunan ve reklam yayınlayabilme imkanı sunan işletme hesaplarında buna ek olarak firma ile doğrudan iletişime geçilmesini sağlayacak bir iletişim butonu ve yol tarifi seçeneği yer alır.
  • Bunlara ek olarak işletme hesapları, satış ve güvenilir algı noktasında bireysel hesaplara göre daha önemli bir konumdadır.