Instagram Hikaye Paylaşım Hatası

Günlük vaktimizin önemli bir kısmını geçirdiğimiz Instagram, birçok özelliği ve paylaşım türü ile istediğimiz fotoğraf ve videoları paylaşabilmeye imkan sunuyor. Bu paylaşım türlerinden biri olan story paylaşımı yani hikayeler, 24 saat kalıcılığa sahip fotoğraf ve video paylaşım alanıdır. Yaklaşık 15 sn süre sınırlamasına sahip olup profile sabitlenmediği takdirde 24 saat içerisinde silinmesi, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmesini ve keyifle kullanılmasını sağlamıştır. Ancak bazı durumlarda Instagram hikaye paylaşım hatası vermektedir. Paylaşımı sınırlayan bu sorun, kullanıcılar tarafından nedenleri ve çözümü merak edilen bir konudur. Peki Instagram hikaye sorunu nedir? Instagram hikaye yüklenemedi hatası nasıl çözülür?

Instagram hikaye sorunu, çeşitli nedenlerle story paylaşımı yapamamanız anlamına gelir. Instagram’da hikaye paylaşamıyor olma nedenlerinin başında ise Instagram uygulamasının güncel olmaması gelmektedir. Eğer otomatik güncelleme ayarınız bulunmuyorsa uygulamanız, herhangi bir yenilikte güncellenmeyerek geri kalabilir ve paylaşıma izin vermeyebilir. Diğer bir sebep ise şebeke kaynaklı problemdir. İnternet ve şebeke problemi, Instagram hikaye paylaşılıyor da kalıyor uyarısı verebilmektedir. 

Tavsiye : Instagram takipçi hilesi

Instagram Siyah Ekran Hatası

Instagram da hikaye paylaşım hatası ile birlikte genellikle fotoğraf veya video çekerken ekranın siyah renkte kalması hatta çekilen görüntünün gösterilmemesi gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Görüntünün yüklenmemesi ya da görüntünün yeniden kullanılması amacıyla galeriye kaydetmemesi ile sonuçlanabilir. Bu noktada “Instagram da story paylaşamıyorum” sorunu yaşayan kullanıcılar için birçok çözüm yolu bulunmaktadır. Peki Instagram internet sorunu nasıl giderilir? Sizler için hazırladığımız çözüm yollarını deneyerek ekranda takılı kalan Instagram hikaye paylaşılıyor hatası için etkili bir yol bulabilirsiniz. 

  1. Instagram İnternet Sorunu

Instagram da hikaye paylaşırken yükleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun giderilmesi için internetin kontrol edilmesi akla gelen ilk çözüm yolu olmuştur. Normal şartlarda internetin bağlı olduğu durumlarda hikaye paylaşımında herhangi bir sorun oluşmaması gereklidir. Ancak internet bağlı olmasına rağmen paylaşım sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu aşamada kullanıcılar, sorunun neden kaynaklı olabileceğini merak etmektedir. Sorun şebeke ya da internet ile alakalı değilse büyük olasılıkla tarih-saat ayarlarından veya uygulamanın güncel olup olmamasından kaynaklı olabilir.

  1. Instagram Tarih ve Saat Ayarları

Tarih ve saat ayarlarınızı düzenlemeniz internet platformlarında yaptığınız işlemleri daha sağlıklı hale getiriyor. Kullanılan cihazların tarih ve saat ayarlarını güncel tutmadığınız takdirde tarayıcı üzerinde yada Instagram gibi sosyal medya mecralarını düzgün bir biçimde kullanmanıza engel oluşturabilir. Tarih ve saatinizin güncel olmaması kullandığınız cihazın güvensiz olarak tanımlanıp şüpheli bir olarak gözükmesine sebep olabilir. Bu yüzden sosyal ağ algoritmaları tarafından engellenmesine yol açmaktadır. Instagramda bağlantı kuramamanızın sebebi tarih ve saat ayarlarınızın güncel olmaması olabilir.

Cihazlarınızın otomatik tarih ve saat güncellemeleri böyle bir karışıklığa sebep olmazken kullanan cihazların tarih ve saati manuel bir şekilde ayarlanabiliyor olması karışıklığa sebep olabilir. Bu aşamada cihazınızın ayarlar bölümünden sorunu kolayca halledebilirsiniz. Bu sayede Instagram hikaye paylaşamıyorum sorununa da tarih ve saat güncellemeleri ile son verebilirsiniz.

  1. Instagram Uygulamasının Güncelleme Sorunu

Instagramın güncel olmaması hikaye paylaşma sorunlarına yol açabiliyor. Instagram uygulamasının yeni bir sürüme geçtiği zaman önceki sürümün eskisi gibi çalışmayacağı anlamına da gelmektedir. Her uygulamada olduğu gibi Instagram’da da gibi güncel ve hızlı çalışılabilmek için bazı güncellemeler getiriliyor. Eğer uygulama indirme editörünüz de otomatik güncelleme yoksa editörünüze girip uygulamayı güncellemeniz sorunu çözmeye yeterli olacaktır.

  1. Instagram’a Yeniden Giriş

Instagram’a yeniden giriş yapmak, meydana gelmiş problemlerin çözülmesine yardımcı olabilen basit yöntemlerin birisidir. Yazılımlarla oluşturulmuş ve belli robotik sistem üzerinden iş yapan Instagram, zaman zaman yazılımlarda hata ile karşılaşabiliyor. Bu kapsamda Instagram uygulamasına tekrar giriş yapıldığı zaman sorunun çözüldüğü görülmektedir. Bu da sorunun yazılım hatasından kaynaklı olduğunu gösteriyor.

Kullanıcılar tekrar giriş yaptıktan sonra yeniden istedikleri gibi hikaye paylaşabilirler. Yapılan işlemlerden sonrada hala sorun çözülmedi ise kullanıcının hesabı tehdit altına girmiş olabilir. Instagram hesaplarının tehdit altında kalması kimlik bilgilerinin çalınmasına, hesabın başka kullanıcıların eline geçmesine kadar pek çok sorunlara yol açacaktır. Bu gibi sorunlarla karşılaşıldığı takdirde kullanıcıların şifre gibi güvenlik bilgilerini değiştirmesi gereklidir. Bu da kullanıcılar için çift hesap koruma yöntemine başvurmaları gerektiği anlamına gelir. Çift taraflı koruma sistemi kullanıcının hem telefonuna hemde e mail bilgileri üzerinden bağlantı oluşturmaktadır. Herhangi hesap hareketinde kullanıcının hem telefonundan hem de e mailinden onay alması gerektiriyor. Şifre değişikliği sonrası yeni şifre ile hesabına tekrar girebilirler. Instagram story paylaşamıyorum sorunu ile sıklıkla karşılaşan kullanıcılar, bu vb. yöntemleri deneyerek en kısa sürede sorunu çözebilir ve kesintisiz paylaşıma devam edebilirler.