Instagram Hesapları Neden Kapatılır?

Popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır. Tabiki sayısız kullanıcıya ulaşmış bu alanda kullanıcılar bazı sorunlarla karşılaşabilmekte. Bunlardan bir tanesi de Instagram hesaplarının kapatılması durumudur. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan bu durum sebebiyle kullanıcılar, ‘Instagram hesabım kapatıldı’, ‘Instagram hesabım silindi gibi aramalar yaparak bu soruna çözüm aramaktadır. Peki Instagram hesapları neden kapatılıyor? Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapılmalı?

Limitlerin Aşılması Nedeniyle Instagram Hesabı Kapanması

Kapanan hesabı geri alabilmek için öncelikle hesabın kapanma nedeninin öğrenilmesi önemlidir. Birçok farklı sebepten kapatılabilen hesaplar çoğu zaman geri alınamamakta. Ancak bazı durumlarda geçici olarak dondurulan hesaplar sonrasında tekrar kullanıma açılabilir. Dondurulduktan sonra açılan hesaplar Takipgo’nun fenomen paketlerinden yararlanabilir ve kısa sürede yüksek etkileşim alarak hesaplarını hızlı bir yükselişe geçirebilirler. Ayrıca instagram yorum satın al seçeneği ile birlikte hesaplar anında popüler bir hale gelir.

Instagram uygulaması kapsamında, günlük etkileşimler sınırlıdır. Belli sayıda beğeni ve takipçi etkileşimi yapabilirken bu sayı aşıldığı takdirde hesap için riskli bir durum oluşur. Limitlerin aşılması sebebiyle hesap kapanma durumuyla karşı karşıya kalabilir. Elbette önce bir uyarı gelerek hesap dondurulur. Dondurulan hesap kısa bir süre sonra tekrar açılarak kullanılabilir. Ancak limit aşılmaya devam edildiği takdirde hesap spam olarak algılanarak kesin olarak kapatılır. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak adına günlük etkileşim sayılarınızı minimum düzeyde tutmaya özen gösterin. 

Telif Hakları İhlalinden Dolayı Hesabın Kapatılması

Günümüzde en sık karşılaşılan hesap kapanma nedenlerinden biri de telif ihlali olmaktadır. Telif ihlali, ticari marka, mülkiyet ya da kişisel hakları ihlal eden paylaşımların yapılması sonucu oluşur. Üst üste ve birçok kez yapılan telif ihlalleri sonrasında hesap kalıcı olarak kapanabilmektedir. Teliften kapanan hesap durumuyla karşılaşmamak adına paylaşım yaparken hak ihlali yapabilecek durumlardan uzak durmalı ve paylaşımlarınıza dikkat etmelisiniz. Telif hakkı ihlal edildiği için yüklenemez gibi ibare ve uyarılar geldiği zaman bu uyarıları dikkate almalısınız. Yine de yükleme yaparsanız yaptığınız paylaşım instagram tarafından kaldırılır. 

Fake Hesaplar da Açılmamak Üzere Kapatılır

Fake hesaplar, gerçek kişileri yansıtmayan instagram hesaplarıdır. Güvenilir olmayan bu hesaplar Instagram tarafından fark edilir ve kesin olarak kapatılır. Taklitten kapanan hesaplar gerçeği yansıtmamakla birlikte ünlü kişileri, resmi hesapları taklit ederek aynı zamanda yasal olarak suç işlemiş sayılırlar. Bu tarz durumlarda yasal süreç başlatılarak fake hesap sahipleri bulunabilir ve dolandırıcılık suçundan ceza alabilirler. 

Şikayet Edildim, Hesabım Kapatıldı!

Hesabın kapanma durumu ile karşılaşmasını sağlayan bir diğer konu ise şikayettir. Hesap üzerinden tacizde bulunan, rahatsız edici ve topluluk kurallarına aykırı paylaşım yapan hesaplar, şikayet edildiği ve bu paylaşımları görsel olarak kanıtlandığı takdirde kesin olarak kapatılır. “Hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatıldı’’ ibaresi gibi uyarılarla karşılaşan hesaplar, daha sonra aynı telefon üzerinden farklı hesaplar açarak paylaşımlarına ve tacizlere devam edebilmekte. Bu gibi durumlarda Instagram, bu kişinin farklı kullanıcı adı ile tekrar hesap açma durumlarını tespit ederek yine hesabı kapatmakta ve aynı durumla karşılaşılmaması adına aynı telefondan yeni bir hesap açılmasını engellemektedir. 

Instagram Hesabım Engellendi, Neden?

Limit aşımı gibi ihlaller yapıldığında hesabınız Instagram tarafından engellenir. Uyarı olarak engellenen hesaplar, geçici bir süre kullanılamaz. Bu süre 5 gün ile 2 hafta arasında değişebilir. Uyarı alan hesaplar, engel süresi kalktığında tekrar kullanılabilir ancak etkileşim sayıları bir hayli düşer. Bu durumlarda kullanıcılar Instagram etkileşim satın al gibi hizmetlerden yararlanabilir. 

Instagram’ı Dondurduktan Kaç Gün Sonra Hesap Kapanır?

Instagram hesapları, çeşitli sebeplerle dondurulabilmektedir. Kullanıcılar hesaplarını, kısa bir süre sonra açmak kaydıyla dondurabilirler. Ancak bu süreye dikkat edilmesi gerekli. Çünkü hesap dondurulduktan sonra geçen 14 gün sonunda hesap, tekrar kullanılmayacak algısıyla Instagram tarafından tamamen kapatılır. 

Instagram Hesabını Geri Almak İçin Ne Yapılmalı?

Instagram hesabım neden kapanıyor? gibi sorular, kullanıcıların arama motorlarında en sık aradığı sorunlardır. Hesap kapanma durumlarında öncelikle hesabı geri alabilmenin mümkün olup olmadığı araştırılmalıdır. Hesap kapanma nedeni topluluk kurallarına aykırı paylaşım yapmak, telif, taciz ya da kopya içerik gibi nedenlerle kapatılan hesapları tekrar geri almak mümkün değildir. Ancak bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız Instagram uygulamasına itiraz ederek incelenme talebi isteyebilirsiniz. 

Kapanan İnstagram Hesabı Geri Açılır Mı?

Sadece uyarı alan ya da hesabı geçici dondurulan kullanıcılar, bir süre sonra hesaplarını tekrar kullanabilirler. Ancak topluluk ihlali gibi sebeplerle kalıcı olarak kapatılan hesaplar geri açılamaz.