Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nasıl Açılır?

Neredeyse her yaştan kullanıcı kitlesine ev sahipliği yapan ve keyifli bir zaman dilimi vaat eden Instagram, her geçen gün farklı yenilikleri ve özellikleri ile kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Instagram, fotoğraf ve video paylaşımının yanı sıra takipçilerinizle mesajlaşma ve iletişim kurma imkanı sunuyor. Ancak özellikle milyonları bulanan takipçi kitlesine sahip hesaplarda mesaj kutusu yoğun bir trafiğe sahip olabilmektedir. 

Bu durumlarda kişi, bazı ayarlar yaparak görmek istemediği, öncelikli olmayan mesajlara gizli mesaj kutusundan ulaşabiliyor. Peki Instagram gizli mesaj kutusu nasıl açılır? Instagram gizlenen mesajları görme işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle Instagram uygulamasında yer alan dm yani mesaj kutusuna giderek gizli mesajların olduğu bölüme ulaşabilmeniz mümkün. Uygulamanın anasayfa bölümünde sağ üst köşede yer alan dm kutusu, öncelikli mesajlar ya da gizli mesajlar olmak üzere gelen tüm mesajlara erişebileceğiniz bir bölümdür. Bu bölümde yer alan ‘istekler’ kutusuna tıkladıktan sonra gizlenen istekler bölümünden gizli mesajlarınıza ulaşabilirsiniz. 

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nedir?

Çoğu kişinin bilmediği ya da gözden kaçırdığı gizli mesajlar, size ulaştırılmak istenen iletileri içeriyor olabilir. Bu sebeple sizinle bağlantısı olmayan ve önemsiz olarak depolanan gizli mesaj kutunuzu düzenli olarak açabilir, içeriklere göz atabilirsiniz. Instagram ana sayfada sağ üst köşede yer alan, direkt olarak iletilmeyen ve önemsiz görülen mesajların yer aldığı mesaj kutusu, Instagram gizli mesaj kutusu nedir ve nerededir sorusuna cevap olarak verilebilir. Spam olarak algılanmayan ancak sizinle bağlantısı olmadığı için gizli mesajlara düşen Instagram gizlenen mesaj istekleri için mesaj kutunuzu ziyaret edebilir ve gizlenmiş mesajlara şimdi göz atabilirsiniz. 

Tavsiye -> Instagram DM kapatma

Instagram’da Gizli Mesaj Kutusu Ne İşe Yarar?

Kullanıcıların neredeyse birçoğu farkında olmasa dahi Instagram, çeşitli özellikleri ile kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Bu özelliklerden biri olan Instagram gizli mesaj kutusu, takip edilmeyen ve herhangi bir bağlantı bulunmayan kullanıcılardan gelen mesajların, öncelikli mesajlardan ayrılmasını sağlar. 

Kullanıcının herhangi bir bağlantısı bulunmayan diğer kullanıcılardan gönderilmiş mesajlarla vakit kaybetmemesi ve önemli görülen mesajların üstte kalması amacıyla gizli mesaj kutusu önemli bir görev üstlenir. Uygunsuz, gereksiz ve önemsiz mesajların yer aldığı bu kutuya herhangi bir yeni mesaj düştüğü takdirde dm kutusu üzerinde mavi bir bildirim görünür. 

Instagram Gizli Mesajlar Nasıl Açılır?

Instagram mesaj kutusu içerisinde yer alan gizli mesajları birkaç adımda açarak gelen gizli mesajlara ulaşabilirsiniz. Instagram gizli mesajlar nasıl açılır? sorusuna yanıt bulabilmek ve gizli mesajlarınız olup olmadığını görmek, gelen gizli mesajlara ulaşabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle Instagram Anasayfa üzerinden Dm kutunuzu açınız.
  • Açılan sayfa üzerinde yer alan ‘İstekler’ bölümüne tıklayınız.
  • İstekler sayfasında mesaj isteği olarak düşen mesajlara ulaşabilirsiniz. 
  • Ardından yine aynı sayfada yer alan ‘gizlenen istekler’ seçeneğine tıklayarak Instagram algoritması tarafından gizlenmiş mesajlara ulaşabilirsiniz.

Gizli Mesaj Kutusuna Gelen Mesaj İsteğine Nasıl Yanıt Verilir?

Birkaç adımda ulaşabileceğiniz gizli mesaj kutusunda, ilginizi çeken veya yanıt vermek istediğiniz her türlü mesaja cevap verebilmeniz mümkün. Bunun için yukarıda yer alan adımları takip ederek gizli mesaj kutunuza ulaşabilir, mesaj isteklerini inceleyebilirsiniz. Yanıt vermek istediğiniz kişiler içinse mesaja tıklayarak ‘isteği kabul et’ seçeneğine tıklamalı ve mesajı onaylamalısınız. Ardından gizli mesaja yanıt verebilir, yanıtınızı kişiye gönderebilirsiniz.