İnstagram Fake Hesabın Kime Ait Olduğunu Bulma

Günümüzde sayısız kullanıcıya ev sahipliği yapan Instagram, popüler sosyal medya uygulamalarından biridir. Sayısız kullanıcıya ev sahipliği yapıyor olsa da bu kullanıcıların tamamı gerçek hesaplar değildir. Fake olarak kullanılan hesaplar, gerçek kişileri taklit eden sahte hesaplardır. Instagramda sıklıkla karşılaştığımız bu fake hesaplar, çoğu zaman kim oldukları konusunda merak uyandırmaktadır. Peki instagram fake hesap bulunur mu?, instagram fake hesap sahibi nasıl bulunur? Bu soruların yanıtları kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

Instagram Fake Hesap ile Karşılaşıldığında Ne Yapılır?

Instagram uygulamasında uzun süre zaman geçiren herkes, mutlaka bir fake hesap ile karşılaşmıştır. Ya takip isteği ya da mesaj isteği olarak karşımıza çıkan bu hesapların fark edilmesi çok zor değildir. Genellikle profil resimleri bulunmaz ya da kullanılan profil resimleri internet tarayıcısı üzerinden alınmıştır. Hatta cinsiyet konusunda net bir tahmin yürütmek mümkün değildir. Öyle ki erkek kullanıcılar kadın profili oluşturarak sahte hesap kullanabilmektedir. Böyle durumlarda ınstagram fake hesap kime ait olduğunu bulma konusunda kullanıcılar bazı yöntemleri denemektedir.

Kullanıcı Kendi Adına Açılmış Fake Hesap Şikayet Etme

Instagram uygulaması üzerinde, başka bir kullanıcı adına fake hesap açmak suç kabul edilir. Instagram kullanıcısı kendi adına açılmış sahte hesap ile karşılaştığında, bu durumu Instagram’a iletmesi gerekmektedir. ‘Benim adıma sahte hesap açılmış’ ibaresi ile ileti yollanıldığı takdirde fake hesap incelemeye alınır. İlettiğiniz şikayet formu sonrasında başlatılan süreç sonunda, hesabın sahte olduğu anlaşılırsa hesap tamamen kapatılır. 

Instagram Sahte Hesap Kime Ait Olduğunu Bulma Yolu

Özellikle dijital uygulamalarda, sahte hesap kullanımı oldukça yüksektir. Gerçek hesap üzerinde paylaşım yapmak istemeyen kullanıcılar, oluşturdukları sahte hesaplar ile çeşitli paylaşımlar yaparak diğer kullanıcılara takip ve mesaj isteği göndermektedir. Gerçeği yansıtmayan bu hesaplar, çoğu zaman takipçi ve beğeni sayıları ile dikkat çeker. Beğeni ve takipçi sayıları arasında dengesizlik görülen bu hesaplar genellikle Instagram takipçi satın al gibi sosyal medya hizmetlerinden yararlanmaktadır. Peki instagram fake hesap bulma uygulaması var mıdır? fake hesap nasıl bulunur? 

Öncelikle, böyle bir uygulamanın olmadığını belirtmeliyiz. Ancak ufak bir püf noktası ile fake hesap hakkında fikir sahibi olunabilir. Sahte hesabın kime ait olduğunu bulmak için;

  • Giriş ekranında şifremi unuttum seçeneğine tıklamalısınız.
  • Ardından, merak edilen fake hesabın kullanıcı adı ilgili alana girilir.
  • Şifre yenileme işlemi için ilgili adrese bildirim gönderildi şeklinde gelen iletide, mail adresinin bir kısmı gösterilmektedir.
  • Gizlilik kuralları çerçevesince mail adresinin sadece başından ya da sonundan bazı karakterler gösterilir.
  • Bu gelen iletideki mail adresi incelenerek, sahte hesap hakkında fikir sahibi olunabilir. Düşündüğünüz kişinin mail adresleri ile benzerlik görünüyorsa muhtemelen fake hesap açan kişiyi öğrenmiş olursunuz.

Instagram Fake Hesap Kime Ait Bulunamadığı Durumlar

Instagram hesabının kime ait olduğunu bulma konusunda yukarıda belirtilen yöntem çoğu zaman kişiye ipucu vermektedir. Ancak Instagram fake hesabın kime ait olduğunun bulunmadığı durumlar olabilir. Fake hesap açan kişi, çoğu durumda sahte bir mail adresi oluşturmaktadır. Sahte mail adresi ile açılan fake Instagram hesapları, şifremi unuttum yöntemi ile gelen mail karşılaştırmasında benzerlik göstermez. Bu sebeple eğer düşündüğünüz kişi olsa da, sahte hesapla açtığı ınstagram profili konusunda net bir bilgiye sahip olmanız mümkün olmaz. 

İnstagram’da Bir Hesabın Fake Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Instagram başta olmak üzere tüm sosyal medya uygulamalarında fake hesaplar kısa sürede dikkat çeker. Özellikle Instagram’da bir hesabın fake olduğu profil fotoğrafı, paylaşımları, takip ettikleri ve takipçileri ile anlaşılabilir. Gerçek olmayan hesapların takipçi sayısı, genellikle Instagram takipçi hilesi ile yükseltilmektedir. Siz de fake hesaptan mesaj atanı bulma ya da hesabın fake olup olmadığını anlamak için belirtilen noktalara dikkat ederek fikir sahibi olabilirsiniz. 

Instagram Fake Hesap Telefondan Tespit Edilebilir Mi?

Fake hesap açılmasının sebebi, gerçek hesap ile takip edemeyecekleri ya da mesaj atamayacakları kişilere sahte hesap üzerinden ulaşmaktır. Bu sebeple açılan fake hesaplar genellikle gerçek numaralar üzerinden açılmaz. Instagram fake hesapların telefon ile tespit edilmesi bu sebeple mümkün değildir. Tespit edilmek istemeyen kullanıcıların neredeyse tamamı, mail adresi ile hesap açmaktadır.

Instagram’da Sahte Hesap ile Karşılaşırsak Ne Yapmalıyız?

Popüler bir uygulama olan Instagram’da, çok sayıda fake hesap bulunmaktadır. Bu hesaplar ile neredeyse her zaman karşılaşmaktayız. Peki Instagram’da sahte hesap ile karşılaşırsak ne yapmalıyız? Çeşitli noktalarla fark ettiğimiz fake hesaplar için yapılacak en doğru işlem şikayet etmek olacaktır. Şikayet edilen fake hesaplar, Instagram tarafından hemen kapatılmıyor olsa da inceleme altına alınmaktadır. Sahte oldukları tespit edildiği takdirde de tamamen kapanmaktadır.