Instagram DM Görüldü Nasıl Kapatılır?

Instagram üzerinde mesajlaşırken karşı tarafa atılan mesajlar, okunduğu zaman mesajın alt kısmında ‘görüldü’ şeklinde bir ifade çıkar. Bu ifade ile, mesajın görüldüğü ve okunduğu anlaşılır. Instagram’ın kullanıcılara sağladığı bu kolaylık, çoğu zaman kullanıcıları zor durumda bırakabilir. Özellikle, gelen mesaja cevap verecek zaman bulamamak ancak mesaja tıklandığı için görüldü yapmak karşı tarafta farklı bir izlenim bırakabilir. Bu sebeple görüldü özelliğinin kapatmak isteyen kullanıcılar olmakta. Peki Instagram DM görüldü özelliği kapatmak mümkün mü? Instagram DM görüldü nasıl kapatılır? 

Instagramda Mesaj Görüldü Gizleme

Instagram’ın sahip olduğu önemli özelliklerden biri de mesajlaşma ayrıcalığıdır. İstediğiniz kişiyle istediğiniz zaman online olarak mesajlaşabilme özelliği, aynı zamanda bir konuyu daha beraberinde getirir. Instagram görüldü bildirimi, mesajı atan kişiye bilgilendirme yapmakta olup, atılan mesajın görüldüğünü ifade etmektedir. Instagram DM görüldü özelliği bazı kullanıcıların tercih etmediği bir özellik olmakla birlikte, kullanıcılar tarafından Instagramda mesaj görüldü gizleme gibi bir imkanın mümkün olup olmadığı araştırılmaktadır. 

Çoğu kullanıcının bu alanda vakit geçirmesinin ortak amacı popülerlik elde etmektir. Bu popülerlik arayışında özellikle Instagram takipçi satın al gibi paketlerden yararlanılmaktadır. Bu paketler ile takipçi ve etkileşim sayılarınız hızla artarak size popülerlik imkanı sunar. Sayısız kullanıcıya hitap eden Instagram’da özellikle yüksek takipçili hesaplar ve yoğun iş temposuna sahip kullanıcılar, mesajlarda görüldü bildirimi oluşmasını istemiyor. Bu noktada Instagram DM görüldü özelliğinin kesin olarak kapatılması pek mümkün değildir. Ancak bazı püf noktaları ile mesajlarda görüldü ibaresi oluşmadan mesajların okunabilmesi mümkündür. 

Instagram Son Görülme Özelliği Hakkında

Instagram görüldü özelliğinin yanı sıra Instagram’ın kullanıcılara sağladığı bir diğer özellikte Instagram son görülme özelliğidir. Birbirine çok sık karıştırılan son görülme ve okundu özelliği aslında birbirinden oldukça farklıdır. Görüldü özelliği, atılan mesajın okunup okunmadığı hakkında bilgi verirken son görülme özelliği, kullanıcının Instagramda aktif olup olmadığını ifade eder. Bazı kullanıcılar, Instagram’da geçirdiği süre içerisinde bu aktifliğinin belli olmamasını ister. Bu durumda kullanıcılar, Instagram son görülme özelliği kapatılır mı? gibi birçok sorunun cevabını araştırmaktadır. 

İnstagram Son Görülme Özelliği Ne İşe Yarar, Kapatılır mı?

Oldukça keyifli zamanlar geçirdiğimiz Instagram’da aynı zamanda mesaj bölümü üzerinden diğer kullanıcılara mesaj gönderebilme ayrıcalığına sahibiz. Elbette bu ayrıcalıkların yanı sıra birçok özellik, Instagram kullanıcılarının hareket durumu hakkında bize bilgi vermektedir. Özellikle son görülme özelliği, Instagram’da aktif olup olmadığınızı kullanıcılara gösteren bir özelliktir. Ancak bu durum, gelen mesaja cevap vermeyi tercih etmeyen kullanıcılar için sıkıntılıdır. Aktif görünüp mesaja cevap vermiyor olmak, karşı taraf için olumsuz bir his yaratmaktadır. Bu sebeple Instagram son görülme özelliği kapatılmak isteniyor. Instagram’da gezinirken hareket durumunuzun görülmesini istemiyorsanız son görülme özelliğini ayarlardan kapatabilmeniz mümkün. Ayrıca Instagram Takipçi Hilesi gibi bazı özelliklere göz atarak hesabınızı geliştirmeyi tercih edebilirsiniz.

DM Görüldü Özelliğini Kapatmak için Hile Var mı?

Birçok kullanıcının rahatsız olduğu, okundu bildirimi için bir hile olup olmaması en çok merak edilen konudur. Bunun için bazı dm görüldü kapatma hilesi olsa da güvenilir bir işlem olmadığı için tavsiye edilmez. Bunun yerine birkaç püf noktası ile gelen mesajın görüldü yapmadan okunması mümkündür. Bildirimden gelen mesajın tamamını okumak ancak görüldü yapmak istemiyorsanız internetinizi kapatarak çevrimdışı şekilde mesaj kutusunu açabilirsiniz. Bu şekilde okuduğunuz mesaj, internetiniz kapalı olduğu sürece karşı tarafta görüldü olarak gösterilmez. 

Bunun yanı sıra eğer bir mesajı rahat bir şekilde okumak istiyor ancak görüldü bildirimi gitmesini istemiyor olabilirsiniz. Bunun için mesaj atacak kişilerin profillerine girerek hesabı kısıtla seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Kısıtlama seçeneği ile birlikte bu kişilerden gelen mesajlar DM kutunuza değil mesaj istekleri bölümüne düşer. Bu sayede siz mesajı kabul edene kadar atılan mesajın okunduğu anlaşılmaz.

İnstagram DM Görüldü Özelliğinin Avantajları ve Dezavantajları

Her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap eden ve her gün sayısız paylaşımın yapıldığı Instagram, kullanıcılara birçok imkan sunmaktadır. Diğer kullanıcılarla iletişim kurabileceğiniz mesajlaşma özelliği, bu imkanlardan biridir. Elbette bu mesajlaşma özelliği de kendi içerisinde birçok detayı barındırır. Örneğin size gelen mesajı açıp okuduğunuz takdirde karşı taraf bunu, DM görüldü özelliği sayesinde öğrenebilir. Bu durum çoğu zaman avantaj olsa da cevap verilmek istenmeyen durumlarda sıkıntı yaratabilir. Özellikle gelen mesajı merak edip ancak görüldü bildirimi gitmesini istemeyen kullanıcılar bu özelliğin dezavantajını yaşamaktadır.  

Sıkça Sorulan Sorular

Gönderdiğim Mesajlarda ‘Görüldü’ Neden Çıkmıyor?

Mesaj gönderdiğiniz kişinin, attığınız mesajı görmemesi, bu soruya ilk yanıt olarak verilebilir. Mesajın okunmadığı takdirde görüldü bildirimi oluşmaz. Ancak mesajlaşmaya devam ediyor ancak yine de görüldü bildirimi almıyorsanız bağlantı kaynaklı bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Bu noktada, bağlantınızı kontrol etmeniz ya da uygulamayı güncellemeniz gerekebilir. 

Görüldü Yapmadan Okuma Uygulamaları Nelerdir?

Instagram başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda görüldü yapmadan mesaj okumanızı sağlayacak uygulamalar mevcuttur. Uygulama isimlerini vermeden önce, bu uygulamaların bazı kişisel bilgilerde sorun yarattığı ve hesabınızı risk altına atabileceği konusunda uyarıda bulunmamız gerekiyor. İşte o uygulamalar;

  • Aeroinsta
  • Ghosted
  • Unseen

Gizli Profilime Kimler Mesaj Atabilir?

Instagram ayrıcalıklarından biri de hesabınızı gizleyebilme özelliğidir. Bu sayede profilinizi ziyaret eden kullanıcılar sizin izniniz olmadan paylaşımlarınızı görüntüleyemez. Ancak gizli hesaplara mesaj atabilmek mümkün. Mesajı atan kişi takip ettiğiniz bir kişi ise ileti doğrudan dm kutusunda gözükürken eğer takip etmediğiniz ve tanımadığınız bir kişiden mesaj geldiyse bu mesaja, istekler kutusundan ulaşabilirsiniz. 

DM Okunduktan Sonra Okunmadı Olarak İşaretlenebilir mi?

Diğer birçok uygulamada bu özellik olsa da Instagram’ın henüz böyle bir özelliği bulunmuyor. Bu sebeple Dm okunduktan sonra mesajı okunmadı olarak işaretleyebilmeniz mümkün değildir.