Instagram Çevrimiçi Kapatma

Son yılların popüler uygulaması Instagram, kullanıcıya sağladığı birçok özellik sayesinde keyifli bir sosyal medya kullanımı vaat etmektedir. Bu özelliklerden biri olan Instagram çevrimiçi kapatma ile diğer kullanıcılar, çevrimiçi olduğunuzu ya da son görülme durumlarınızı görüntüleyemez. Özellikle popüler ve etkileşimi yüksek hesaplar tarafından tercih edilen Instagram’da çevrimiçi kapatma özelliği birkaç adımda aktive edilir. 

İstenmeyen mesajlara geri dönme zorunluluğunu ortadan kaldırması ve sosyal medyada geçirdiğiniz vakitlerin diğer kullanıcılar tarafından fark edilmemesi, Instagram çevrimiçi özelliği ne işe yarar? sorusuna cevap olarak verilebilir. Birçok açıdan kolaylık sağlayan bu özellik, Instagram kullanıcıları tarafından Instagram son görülme kişiye özel kapatma olarak da aratılabilmektedir. Ancak bu özelliğin kişiye özel olmadığını belirtmemiz gerekiyor.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nedir?

Bazı sosyal medya uygulamalarında yer alan çevrimiçi özelliğinin kapatılması, Instagram uygulamasında da bulunmaktadır. Peki Instagram çevrimiçi özelliği nedir? Hareket durumu olarak da bilinen aktiflik, takip ettiğiniz ve dm üzerinden iletişimde bulunduğunuz kullanıcılara, uygulama içerisinde en son ne zaman vakit geçirdiğinizi gösterir. 

Bunun dışında anlık olarak aktif olduğunuz durumlarda takip ettiğiniz kullanıcılar, Instagram uygulamasında aktif olduğunuzu bilecektir. Elbette bu durum, sizin diğer kullanıcıların aktifliğini görebilmeniz içinde geçerlidir. Instagram’da son görülme gözükmüyor sorunu yaşıyorsanız muhtemelen son görülmesini görmek istediğiniz kullanıcı, çevrimiçi olma özelliğini kapatmış olacaktır.

Instagram Son Görülme Kaç Gün Sürer?

Instagram kullanımı her kullanıcı arasında farklılık göstermektedir. Bazı kullanıcılar günün büyük bir vaktini uygulamada geçirirken bazı kullanıcılar dikkate değer bir durum olmadığı ya da paylaşım yapmadığı zamanlarda Instagram uygulamasına giriş yapmaz. Bu sebeple son görülmelerin kaç güne kadar gösterileceği merak konusu olmaktadır. Instagram aktiflik durumları aşağıdaki şekilde değişiklik gösterebilir;

  • Şu anda aktif durumu: Profil üzerinde bulunan yeşil nokta kullanıcıların anlık olarak çevrimiçi olduğunu ifade eder.
  • X dakika/saat önce aktif durumu: Instagram’da son aktifliğiniz 5 dk ile 8 saat aralığında değişiyorsa bu durum dakika ya da saat olarak belirtilebilir.
  • Bugün aktif durumu: 8 saatten fazla ancak 24 saati doldurmamış olan son aktif hesap kullanımı ile diğer kullanıcılara ‘bugün aktif’ olarak olarak gözükürsünüz.
  • Dün aktif durumu: 24 saatten uzun süren son aktif hesap kullanımı sonrası profiliniz üzerinde dün aktif olduğunuz belirtilir.

Tavsiye Hizmet : takipçi satın al

Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Sosyal medya kullanımında mahremiyeti tercih edenlerin kullandığı Instagram DM çevrimiçi kapatma özelliği, birkaç adımda tamamlanabiliyor. Bu kapatma işlemi için Instagram çevrimiçi kapatma Iphone ya da Instagram çevrimiçi kapatma Android arasında bariz bir fark bulunmaz. Bununla birlikte son görülme kapatma özelliği için ilerleyebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir;

  • Cihazınızdan Instagram uygulamasını açınız.
  • Sağ alt köşede bulunan profil işaretine tıklayarak profilinize gidiniz.
  • Profil ekranında sağ üst köşede bulunan üç çizgi işaretine ardından ayarlar sekmesine tıklayınız.
  • Ayarlar > Gizlilik adımları sonrası etkileşim altında hareket durumu ile karşılaşacaksınız.
  • Hareket durumu ‘Göster’ seçeneğini kapatarak çevrimiçi özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. 

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nasıl Açılır?

Kapatmış olduğunuz Instagram çevrimiçi özelliği, fikrinizi değiştirdiğiniz takdirde tekrar açılarak aktif hale getirilebilir. Instagram online kapatma işlemi için ilerlediğiniz adımları yine aynı şekilde takip ederek çevrimiçi özelliğinizi aktif hale getirebilmeniz mümkün. Instagram çevrimiçi özelliği açmanız için;

  • Instagram > profil adımlarını takip ederek profil ekranınızı açınız.
  • Profil ekranını açtıktan sonra üç çizgi işaretine tıklayınız.
  • Bu adımda Ayarlar > Gizlilik > Hareket durumu adımlarını takip ediniz. 
  • Hareket durumu bölümünden ‘Göster’ seçeneğini tekrar açarak son görülme özelliğini tekrar aktif hale getirebilirsiniz. 

Instagram Son Görülme Kimler Tarafından Görülebilir?

Instagram son görülme özelliğinin aktif olması halinde uygulamada anlık olarak vakit geçirdiğiniz diğer kullanıcılar tarafından fark edilebilir. Buna ek olarak Instagram uygulamasında en son aktif olduğunuz saat, son görülme olarak dm bölümünde kullanıcılar tarafından görüntülenebilmektedir. Instagram son görülmeniz açık olduğu takdirde yalnızca sizin takip ettiğiniz kullanıcılar, son görülme bilginize ulaşabilir. Buna ek olarak DM üzerinden mesajlaştığınız kullanıcılar da son görülme zamanınız hakkında bilgi sahibi olabilir.

Instagram Çevrimiçi Kapatma Neden Yapılır?

Başta yüksek etkileşim oranına sahip kullanıcılar olmak üzere herkes, Instagram çevrimiçi kapatma ya da Instagram çevrimiçi açma özelliklerinden yararlanabilir. Bu özellikler kişinin aktif görünme durumunu kısıtladığından, sosyal medyada zaman geçirdiğinin fark edilmesini istemeyen kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Bu sayede aktif olduğunuzu fark ederek sizinle etkileşime geçmek isteyen kullanıcılardan uzak kalabilir, Instagram uygulamasında daha sakin zamanlar geçirebilirsiniz.