Facebook Takipçileri Görme

Kullanıldığı ilk günden itibaren geniş kitlelere ulaşmaya devam eden Facebook’un kullanıcı sayısı 2 milyarı aşmış durumda. Geniş kullanıcı kitlesi içerisinde Facebook hesapları, birbirlerini arkadaş olarak ekleyerek takipçi sayılarını artırmaya çalışmakta ve paylaşımlarını geniş kitlelere ulaştırmaktadır. Diğer birçok uygulamada takipçi listeleri doğrudan görüntülenirken Facebook uygulamasında birçok kullanıcı, sahip olduğu takipçi kitlesine nereden ulaşacağını karıştırıyor ve ‘Facebook takipçilerimi göremiyorum’ sorunu yaşıyor. Peki Facebook takipçileri görme işlemi nasıl yapılır? Facebook takipçi listenize nereden ulaşabilirsiniz. 

Bilgisayardan ya da telefondan Facebook takip ettiklerimi görme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Bunun için kullandığınız cihazdan Facebook uygulamasına giriş yapmalı ve hesabınıza girmelisiniz. Ardından profilinizi açarak Arkadaşlarım > Daha Fazla > Takipçiler adımlarını takip ederek takipçileri görme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Facebook Takip Özelliği Nedir?

Birçok farklı türde paylaşım yapabilmenize imkan sunan Facebook, aynı zamanda diğer kullanıcılar ile bağlantı kurarak paylaşımlarınızı hedef kitlenize ve sevdiklerinize ulaştırabilmenize yardımcı olur. Diğer kullanıcılara ulaşabilmeniz ve paylaşımlarınızın onlar tarafından görüntülenebilmesi için bağlantı kurmanız gereklidir. 

Bunun için kullanılan Facebook takip özelliği, arkadaş ekleme ya da arkadaş olmanıza gerek kalmadan diğer sayfaları takip edebilme şansı sunan bir özelliktir. Güncelleme ve geliştirilen özellikler sayesinde arkadaşlık isteği attığınız kullanıcı, arkadaşlık isteğinizi kabul etmese dahi o kişiyi takip edebilmenizi sağlar. Kişisel hesapların yanı sıra işletme hesaplarının ve sayfaların da yer aldığı Facebook uygulamasında Facebook sayfa takipçileri görme işlemleri de yaparak sizin takip etmediğiniz ancak sayfanızı takip eden kullanıcıları görüntüleyebilmeniz mümkün. 

Dikkatinizi çekebilir -> Instagram takipçi satın al

Facebook’ta Takipçiler Nasıl Görülür?

Kullandığınız herhangi bir cihaz üzerinden Facebook uygulamasına giriş yaparak Facebook hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Facebook kullanıcıları, hesapları üzerinden paylaşım ya da bağlantı yaparken takip edenleri görme ihtiyacı duyabiliyor. Bu noktada beni takip edenleri nasıl görebilirim? sorusuna birkaç adımda cevap bulabilirsiniz. Peki Facebook’ta takipçiler nasıl görülür?;

  • Cihazınızdan Facebook uygulamasını açın.
  • Facebook giriş bilgilerinizi ilgili alana yazarak hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş sonrası profilinizi açın.
  • Profil sayfanızda kapak fotoğrafları altında yer alan ‘Arkadaşlarım’ sekmesini açın.
  • Açılan sayfada yer alan ‘Daha Fazla’ seçeneğine tıklayınız.
  • Son adımda ‘Takipçiler’ seçeneğine tıklayarak hesabınızı takip eden ve bağlantı kurduğunuz kullanıcıları tek sayfada görüntüleyebilirsiniz. 

Facebook Takip Etme Ayarlamasını Düzenlemek Mümkün Mü?

Birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi dünyaca ünlü Facebook uygulamasında da kullanıcılar, profil ayarlarını tamamlayarak bazı özellikleri ve bağlantı ayarlarını kısıtlayabiliyor. Profil gizliliğine önem veren kullanıcıların sıklıkla yararlandığı bu özellikler sayesinde, Facebook takip etme ayarlamasını düzenlemek mümkün mü? sorusuna evet cevabı verilebilir. 

Sizi hangi hesapların takip edebileceğini ya da takip etme şansı olabileceğini ayarlar bölümünden düzenleyebilmeniz mümkün. Bu düzenleme için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümde yer alan ‘Ayarlar ve Gizlilik’ seçeneğine tıklayınız.
  • Açılan bölümde yer alan ‘Herkese Açık Gönderi Filtreleri ve Araçları’ bölümüne tıklayınız.
  • Herkese açık gönderiler bölümünden ‘Beni Kimler Takip Edebilir’ seçeneğine gelerek bu bölümde ihtiyaç duyduğunuz ayarlamaları yapabilirsiniz. 
  • ‘Herkese Açık’ olarak işaretleme yaptığınız takdirde profilinize ulaşan her kullanıcının hesabınızı takip etme şansı bulunur. Ancak ‘Sadece Arkadaşlar’ seçeneğini işaretleyerek arkadaşınız olmayan ve herhangi br bağlantınız bulunmayan kullanıcıların hesabınızı takip etmesini önleyebilirsiniz.