Facebook Takipçi Açma/Kapama İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzün belki de en çok kullanılan dijital platformlarından olan Facebook, kullanılmaya başlandığı günden itibaren geliştirilmeye devam ediyor. Düzenli olarak gerçekleştirilen güncellemeler ve eklenen özellikler ile kullanıcı deneyimi artırılmakta olup platformun daha keyifli ve avantajlı olarak kullanılması sağlanıyor. Bu özelliklerden biri olan Facebook takipçi açama/kapama işlemi, Facebook kullanıcılarının herhangi bir limite ve kısıtlamaya takılmadan takipçi kazanabilmesini sağlar. Peki Facebook takipçi açma/kapama işlemi nasıl yapılır?

Kullanıcılar için avantaj sağlayan özelliklerden biri olan Facebook takipçi açma/kapama, birkaç adımda gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Özellikle arkadaş edinme konusunda kısıtlama yaşayan popüler hesaplar tarafından tercih edilen bu özellik, istenildiği zaman açılabilir ya da kapatılabilir. Bunun için aşağıda sizler için hazırladığımız adımları takip ederek Facebook takipçi kapatma ya da açma işlemini yapabilmeniz mümkün.

Tavsiye : Facebook takipçileri görme

Facebook Takipçi Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere Facebook uygulamasında arkadaş edinme, belirli bir limit ile sınırlandırılmaktadır. Ancak daha fazla kullanıcı ile etkileşim kurulması istenen durumlar için Facebook takipçi özelliği geliştirilmiştir. Daha fazla kullanıcı kazanabilmenizi sağlayacak takipçi açma işlemi içinse aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle, Facebook uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından uygulama üzerine yer alan sağ üst köşedeki aşağı yönlü ok tuşuna tıklayın.
  • Aşağı ok simgesine tıkladıktan sonra açılan seçenekler arasından ayarlar menüsünü işaretleyin.
  • Ayarlar > Gizlilik > Herkese Açık Gönderiler adımlarını sırasıyla ilerleyin.
  • Sonraki aşamada karşınıza çıkan ‘Herkese açık gönderi ve filtreleri’ seçeneğine tıklayarak ‘beni kimler takip edebilir’ bölümünü açın.
  • Bu bölümdeki seçenekler arasında ‘Arkadaş’ sekmesinde ‘herkese açık’ olarak işaretleme yaptığınız takdirde ‘Facebook takipçi açma’ işleminiz tamamlanacaktır.

Facebook Takipçi Kapama İşlemi

Hesap gizliliğine önem veren ya da popülerlik amacı bulunmayan Facebook kullanıcıları, profilinin herkese açık olmasından rahatsızlık duyabilir. Bu gibi durumlarda birkaç adım ile Facebook takipçi kapama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için takipçi açma işlemlerindeki adımları yine sırasıyla takip edebilir, ‘beni kimler takip edebilir’ sekmesindeki ‘herkese açık’ olan bölümü ‘arkadaşlar’ olarak belirleyerek sizi takip edecek olan kullanıcıları sınırlandırabilirsiniz. 

Ek olarak takipçi açma işlemi sonrası Facebook’ta takip edildiğini nasıl anlarsın? konusunda soru işareti bulunan kullanıcılar, takip edilme işlemini kapattığı takdirde arkadaş kitlesine hakim olabilir. Takipçi kapama sonrasında gelen takipçiler, takipçi kitlesine doğrudan eklenmez. Bunun yerine arkadaşlık isteği olarak gönderilmekte olup siz kabul etmediğiniz takdirde diğer kullanıcılar sizinle bağlantı kuramaz.

Tavsiye : Facebook silinen mesajları geri getirme

Facebook Takipçi Özelliğinin Faydaları Nelerdir?

Facebook kullanıcılarının profilini diledikleri şekilde kullanabilmelerine imkan sunan bu özellikle birlikte artık sınırlı sayıda arkadaş kitlesi yerine takipçi kazanabilir, hedef kitlenizi genişletmeye başlayabilirsiniz. Buna ek olarak Facebook takipçi özelliğinin size sunacağı faydalar arasında;

  • Arkadaş listenizde en fazla 5000 kullanıcıya erişim sağlayabilirken takipçi özelliği ile kat ve kat fazla kullanıcıyla etkileşim kurabilme imkanınız bulunur.
  • Daha fazla kullanıcının sizi takip etmesine imkan vererek paylaşımlarınız ile hedef kitlenizi etkileyebilme gücü elde edersiniz. 
  • Yaptığınız etkileşimler ile her geçen gün daha fazla takipçiye ulaşabilir, paylaşımlarınızın görünürlüğünü artırabilirsiniz.
  • Popüler bir hesap haline gelerek kişisel ya da işletme hesabınız ile hedeflediğiniz marka imajını oluşturabilirsiniz.