Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme

Dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında Facebook geliyor. Kullanılmaya başlandığı günden itibaren sayısız kullanıcıya ulaşmış Facebook, fotoğraf ve video paylaşımının yanı sıra diğer kullanıcılar ile bağlantı kurabilme ve mesajlaşabilme özelliğine sahiptir. Bu yönüyle keyifli bir kullanım sunan Facebook’ta kullanıcılar, mesajlaştığı kişilerle sohbetlerini saklayabiliyor, arşivleyebiliyor veya silebiliyor. Bilindiği üzere silinen herhangi bir paylaşımın ya da mesajın geri getirilebilmesi söz konusu değildir. Ancak kullanıcılar, Facebook silinen mesajları geri getirme konusunu merak etmekte ve Facebook silinen mesajları nasıl geri getirebilirim? sorusuna cevap aramaktadır. 

Bu yazımızda Facebook silinen mesajlar geri gelir mi? ve Facebook’ta silinen paylaşımı geri getirme nasıl yapılır sorularına yanıt vereceğiz. Detaylar için yazının devamını inceleyebilir, bilinçli ya da farkında olmadan silinen ve geri getirmek istediğiniz mesajların durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme Nedir? 

Facebook kullanıcıları, çeşitli sebeplerle sildikleri mesajları geri getirmek isteyebilir. Facebook silinen mesajları geri getirme, geçmişte yapılan yazışmaları geri getirebilmenizi sağlayacak işlemleri ifade eder. Ücretsiz bir işlem olmakla birlikte kurtarabilmenizin mümkün olduğu verileri birkaç adımda kurtarabilmenize yardımcı olur. Facebook silinen mesajları geri getirme programı kullanmanıza gerek kalmadan Facebook algoritmasının belli başlı çalışma sistemlerini kullanarak geri getirebilirsiniz. Ancak bunun için mesajların kalıcı olarak silinip silinmediğinden ya da arşive atıldığından emin olmalısınız. 

Facebook Silinen Mesaj Geri Gelebilir Mi?

Facebook uygulaması, dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan bir sosyal medya platformudur. Bu platform üzerinde kullanıcılar, mesajlaşma özelliğini kullanarak bağlantı kurdukları kullanıcılarla iletişime geçebilir, mesajlaşabilirler. Ancak çoğu zaman kullanıcılar bilerek ya da yanlışlıkla, mesaj kutusunu temizleyebilir, mesajlarını silebilirler. Geri almak istenilen durumda ise kullanıcıların merak ettiği konu, Facebook’ta silinen mesajlar geri getirilebilir mi? oluyor.

Facebook’ta silinen mesajlar genellikle kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez. Ancak, bazı durumlarda mesajlar, silinmeden önce bir süreliğine arşivlenir ve kullanıcılar bunları geri alabilir. Arşivlenen mesajlar, kullanıcının mesajlar bölümünde “Arşivlenenler” bölümünde saklanır ve buradan geri alınabilir.

Bununla birlikte, bir mesajı arşivlemek, tamamen silmekten farklıdır. Arşivlenen mesajlar, kullanıcının mesajlar listesinden kaldırılır ancak Facebook sunucularında saklanmaya devam eder. Bu nedenle, arşivlenen mesajları geri getirmek mümkündür.

Tavsiye : Facebook Takipçileri Görme

Facebook Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir? 

Bağlantı kurduğunuz kişilerle ve Facebook arkadaşlarınız ile yaptığınız sohbetleri herhangi bir sebepten silmiş olabilirsiniz. Ancak sonrasında çeşitli sebeplerle bu mesajları geri getirebilmeniz için birkaç yöntem bulunuyor. Facebook’ta silinen mesajları geri getirme telefondan ya da masaüstü cihazınızdan gerçekleştirebilen bir işlemdir. Elbette bu yöntemlerde silinen mesajları geri getirmek için belirli bir süreniz olduğunu unutmayınız. Silinmesinin ardından uzun süre geçmiş olan konuşmaların kurtarma işlemlerini gerçekleştirmek mümkün olmamaktadır. 

Peki Messenger silinen mesajları geri getirme iOS ve Android cihazlarda nasıl yapılır?;

  • Arşiv: Öncelikle Facebook’un sıklıkla kullanılan bir özelliği olan mesajları arşivleme, silmek istenmeyen ancak göz önünde olmaması istenen mesajların arşiv bölümünde depolanmasını sağlar. Mesaj kutunuzda bulunmayan mesajlar için Facebook Mesajlar > Diğer > Arşivlenen adımlarını takip ederek arşiv bölümüne gidebilir, arşivlediğiniz mesajlara yeniden ulaşabilirsiniz. 
  • Geri Dönüşüm: Facebook, kullanıcıların silinen mesajlarını bir süre daha saklamak için bir geri dönüşüm kutusu sağlar. Silinen mesajlarınızı geri getirmek için;

Facebook Ana sayfa > Mesajlar > Diğer > Geri Dönüşüm Kutusu adımlarını takip edin. Burada, silinen mesajlarınızı görüntüleyebilir ve istediğiniz mesajı geri alabilirsiniz. Ancak, geri dönüşüm kutusu belirli bir süre sonra otomatik olarak temizlenir, bu yüzden mesajlarınızı hızlı bir şekilde geri almanız önemlidir.

  • Veri İndirme: Arşiv bölümü ve geri dönüşüm işlemlerinin yanı sıra Facebook, kullanıcılara hesaplarının tam bir kopyasını indirme seçeneği sunar. Bu seçenek, silinen mesajlarınızı geri getirmenin bir yoludur. Bunun için Facebook hesabınızda Ayarlar > Genel Hesap Ayarları > Veri Arşivini İndir adımlarını takip edin. Facebook, hesabınızdaki tüm verileri içeren bir arşiv dosyası oluşturarak size indirme bağlantısı sağlayacaktır. Bu arşivde, silinen mesajlarınızı bulabilir ve geri alabilirsiniz.